Maribor je devetič zapored na pripravah v Beleku, kamor je odpotovalo 29 nogometašev. Foto: BoBo
Maribor je devetič zapored na pripravah v Beleku, kamor je odpotovalo 29 nogometašev. Foto: BoBo

Vijoličasti, ki so v soboto v Ljudskem vrtu le remizirali proti drugoligašu iz Beltincev (0:0), v okolico Antalye pa odpotovali v nedeljo, drugič zapored niso dosegli gola. Za Lech, trenutno petouvrščeno ekipo poljskega prvenstva, ki je s tekmo proti Mariboru sklenila priprave v Turčiji, so zadeli Portugalec Pedro Tiba (43. minuta) z natančnim strelom po tleh, Slovak Lubomir Šatka (49.) z glavo po strelu iz kota in Danec Christian Gytkjär z 11-metrovke (55.). Prekršek je storil Martin Milec.

Maribor je igral v naslednji postavi: Pirić (46./Cotman), Milec (58./Klinar), Koblar (58./Rajčević), Peričić (58./Mitrović), Kolmanič (58./Viler), Cretu (58./Vrhovec), Pihler (58./Dervišević), Požeg Vancaš (58./Maher), Tavares (46./Kronaveter), Mešanović (58./Felipe Santos), Zahović (58./Vipotnik).

Jasmin Handanović, Rene Mihelič in Andrej Kotnik trenirajo po individualnem programu, zaradi lažje poškodbe pa počiva Gregor Bajde. Doma je ostal poškodovani Nardin Mulahusejnović (zadnja stegenska mišica), ki bo okreval od štiri do pet tednov.

Po vrnitvi v domovino bo Maribor generalko pred nadaljevanjem Prve lige TS odigral v soboto, 15. februarja, proti velenjskemu Rudarju. Teden dni pozneje ga v Ljudskem vrtu čaka prvi tekmovalni preizkus v letu 2020, derbi z Olimpijo.

Ta bo v Belek odpotovala v četrtek, v soboto pa bo njen prvi tekmec Slovan Bratislava. Sledili bodo še obračuni z Željezničarjem iz Sarajeva (3. 2.), Dinamom Kijev (5. 2.) in Šahtarjem iz Donecka (8. 2.).

Posnetek celotne tekme:

Mariborčani in Celjani skupaj na priprave v Turčijo