Dare Vršič je za reprezentanco debitiral junija 2007 proti Romuniji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič je za reprezentanco debitiral junija 2007 proti Romuniji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

29-letni Vršič je iz avstrijske v štajersko prestolnico prestopil brez odškodnine, z vijoličastimi pa je podpisal triinpolletno pogodbo. Vršič si je izbral dres s številko 22, že v nedeljo se bo pridružil ekipi na pripravah v Turčiji.

Zahovič: V igri sta bila Ibraimi in Vršič
"Želeli smo se okrepiti na igralnem položaju, ki bo v prihodnosti najbolj problematičen glede na odhod Dejana Mezge. Imeli smo dva kandidata, Agima Ibraimija in Dareta Vršiča. Dobili smo Dareta, ki se je odrekel velikemu delu finančnega kolača pri dunajski Austrii, in s tem pokazal, da mu je veliko do kariere in ambicioznosti. Ob tem pa se je prilagodil našim finančnim razmeram in naši finančni hierarhiji. Ta se začenja pri našem kapetanu, ki je nedotakljiv po človeški, športni in finančni plati. Zelo smo veseli, da smo dobili tako kakovostnega igralca. Želimo mu vso srečo, od njega ogromno pričakujemo, kajti v takšnem klubu do zdaj še ni igral," je za spletno stran kluba prestop komentiral športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.

Apačan je profesionalno kariero začel v Muri, nato pa jo nadaljeval v Celju, slovaški Žilini, Temišvaru, Kopru, Olimpiji in nazadnje pri Austrii.