Zlatko Zahović je tudi tokrat sedel na klopi Maribora in dogajanje na igrišču spremljal iz neposredne bližine. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahović je tudi tokrat sedel na klopi Maribora in dogajanje na igrišču spremljal iz neposredne bližine. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Jug je Daretu Vršiču v 90. minuti pokazal rdeči karton po prekršku nad Žigo Kousem. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Jug je Daretu Vršiču v 90. minuti pokazal rdeči karton po prekršku nad Žigo Kousem. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani so bili nezadovoljni s sojenjem Mateja Juga. Srečanje so končali z dvema igralcema manj, saj sta rezervista Aleks Pihler v 85. minuti in Dare Vršič v 90. minuti dobila rdeči karton. Prvi je moral predčasno z zelenice zaradi drugega rumenega kartona, drugi je bil neposredno izključen. Pihler je bil na igrišču deset, Vršič 20 minut.

Vijoličasti so na svojem kanalu na YouTubu objavili video s spornimi tremi prekrški z naslovom "Rdeča kartona v Murski Soboti, resno?" in pripisom "Pa smo mislili, da je 1. april že mimo ...".

"Pogledal sem si, tudi vi si boste pogledali še stokrat in si ustvarili mnenje. Mislim, da tu ni treba imeti nobenega posebnega mnenja. Pogledaš posnetek ..." je na novinarski konferenci dejal trener Maribora Darko Milanič.

Štajerci so na tekmi dvakrat vodili, a je Mura dvakrat izenačila. "Želeli smo biti prelepi in preveč ugajati. To na takšni tekmi in v takem trenutku ne gre," je povedal Milanič. Maribor je zbral le dva strela v okvir vrat, Mura štiri.

Sorodna novica Mura ostaja neosvojljiva za Maribor; Krčani v Stožicah pretili do konca

Pohvaliti je treba obe ekipi. Po 30 letih v nogometu lahko rečem, da sem v Murski Soboti užival v nivoju nogometa in ozračju na stadionu. Znova se je izkazalo, da nas le Mura lahko v slovenskem prostoru spravi do limita, v veliki meri po zaslugi njihovega trenerja, ki se je vseh najpomembnejših nogometnih zakonitostih, kako tekmovati, naučil v našem klubu. So edina ekipa, o kateri moramo razmišljati pri pripravi strategije. Čestitam Muri, njihovim navijačem na kulisi na tribunah in vsem našim navijačem, ki so nam znova pomenili veliko podporo. Odigrali smo dve pravi, evropski tekmi. Videli smo vse, kar lahko nogomet ponudi na najvišjem nivoju.

Zlatko Zahovič za klubsko spletno stran

11-metrovka nad Volašem in prekršek Kronavetra pred golom?
Mariborčani so opozorili tudi na domnevni sodniški napaki na tekmi Olimpija – Krško, ki se je končala z zmago Ljubljančanov s 3:2. Video so naslovili "Slavko Vinčić iz Maribora", pripisali pa: "Prej smo bili jezni, zdaj nas je lahko še sram. Nastopa Slavko Vinčić iz Maribora."

Sodniku očitajo, da ob koncu tekme pri izidu 2:1 ni pokazal na 11-metrovko za Krško, ko je Mirza Mujčić v kazenskem prostoru ustavil Daliborja Volaša. Prav tako je po njihovem mnenju Rok Kronaveter storil prekršek pred zadetkom Olimpije za vodstvo s 3:1 v 86. minuti.

Zahovič: Trenutek, v katerem se lahko odzove tako ali drugače
Popoldne je za klubsko spletno stran dogajanje pokomentiral tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič: "Matej Jug bi lahko obe situaciji ob izključitvah naših igralcev drugače presodil, vendar je treba izpostaviti, da mu verjamemo. Menim, da niti pri eni niti pri drugi odločitvi ni šlo za namero, ampak trenutek, v katerem se človek lahko odzove tako ali drugače. Nogomet je strast, vsi udeleženci so pod pritiskom, s povečanim srčnim utripom. Matej Jug je impulziven in je tako ravnal. Toda bil sem v bližini, oddaljen le nekaj metrov in pri nobeni situaciji ne moremo govoriti o nameri. O tem sem prepričan. Kar velja za sodnika, velja tudi za igralca. Verjamem tudi Vršiču in Pihlerju, zato odgovorno trdim, da pri njunih potezah ni bilo prisotne nobene namere. Poteze Slavka Vinčića pa je brezpredmetno komentirati.”

Ljubljančani so pod vodstvom Safeta Hadžića zmagali četrtič zapored, vselej v Stožicah. Trikrat so bili uspešni v prvenstvu, enkrat v pokalu.

Prva liga TS se bo s tekmami 30. kroga nadaljevala že v sredo in četrtek. Na TV Slovenija 2 in MMC-ju si boste lahko v četrtek ob 16.45 ogledali prenos srečanja Celje – Olimpija.

"Taktična kultura spet na najvišjem mogočem nivoju"
Maribor bo v sredo ob 17.00 v Ljudskem vrtu gostil Aluminij.“Ekipa deluje zanesljivo, prepričljivo. Z določenimi plusi in minusi se bori za obe lovoriki z vsemi močmi. To me navdušuje. Našim navijačem lahko obljubimo, da se bomo borili za uresničitev cilja do zadnjega atoma moči. Naslednjič že v sredo v Ljudskem vrtu, samo skupaj eno smo. To je to, kar želimo gledati s strani naše ekipe, z zelo malo lepotnimi popravki glede mentalnega preklopa je to Liga prvakov. Material je, taktična kultura je spet prisotna na najvišjem mogočem nivoju. Sem neizmerni optimist,” je za spletno stran NK-ja Maribor ocenil Zahovič.

Ekipa
ZRPGToč.
Maribor29207269:2367
Olimpija29169462:3857
Domžale29137959:4146
Mura291010941:3140
Aluminij291241345:4440
Celje291010938:4440
Triglav29941639:6531
Gorica29781438:4929
Rudar29851635:6429
Krško29481723:5020

Vabljeni ste tudi k ogledu spodnjih videov, kjer izveste še več o dogajanju v 29. krogu!

Razgretež po tekmi Mura - Maribor snemalcu iz rok zbil kamero
Pregled 29. kroga Prve lige TS
Šimundža: Gledalci so na Fazaneriji videli evropsko tekmo
Analiza po tekmi Mura – Maribor