Zlatko Zahovič je odstopil povsem nepričakovano. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Zlatko Zahovič je odstopil povsem nepričakovano. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Darko Milanič
V enem mesecu je Maribor ostal brez Darka Milaniča in Zlatka Zahoviča. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Viole želijo, da Zahovič ostane
Zahovič naj bi po odstopu odšel na dopust

"Problem je v meni. Ne v klubu, ne v sodelavcih, ne v navijačih. Človek se preprosto iztroši in potem te začne motiti vsaka malenkost, ki je prej nisi niti opazil. Začnejo te motiti majhne stvari, te najedajo. Izčrpan sem. Nogomet živim intenzivno, zelo intenzivno in enkrat človeku pač zmanjka energije. Pregori. Zato mislim, da je to najboljša poteza. Boljše je tako, kot pa da zaradi morebitne nejevolje ali jeze trpijo odnosi v klubu. Moram biti pošten do drugih. Da bi si premislil? Ne, zakaj le. V nekaj dneh si je energijo nemogoče povrniti," je za športni dnevnik Ekipa, ki je tudi prvi objavil novico, povedal Zahovič.
42-letni "Zaho" naj bi se zdaj z družino odpravil na dopust, pozno popoldne pa so se na južni tribuni Ljudskega vrta zbrali člani navijaške skupine Viole in izrazili svoje mnenje o zadnjih dogodkih v klubu. Njihova želja je jasna: da Zahovič tudi po šestih letih ostane na položaju.
Cotar upa na preobrat
Zahovičeva poteza je očitno presenetila tudi predsednika Draga Cotarja, saj je priznal, da je za njo izvedel šele iz medijev.
Cotar upa, da si bo Zahovič premislil. "Vloga športnega direktorja našega kluba je povezana z delom 24 ur dnevno in posledično velikimi pritiski na različnih straneh. Kot pri vsakem zmagovalcu, kar Zlatko Zahovič nedvomno je, ti pritiski puščajo tudi posledice. Vsa leta odlično sodelujemo, nizajo se izjemni, za slovenske razmere skoraj neverjetni uspehi. Pri vsem tem je Zlatko Zahovič nepogrešljiv člen in verjamemo, da bomo skupaj nadaljevali našo zgodbo,” je povedal Cotar. Na vprašanja novinarjev ni želel odgovarjati.

Maribor je v nedeljo na prijateljski tekmi premagal moskovsko Lokomotivo z 2:0. Zahoviča na tekmi ni bilo.

Devet lovorik
Zahovič je v klub prišel avgusta leta 2007, ko je ekipo vodil Marijan Pušnik. Na klop je nato sedel Milko Đurovski, pot navzgor pa se je začela z Darkom Milaničem, ki je vijoličaste prevzel leta 2008. Maribor je v času direktorovanja Zahoviča osvojil devet lovorik.

V začetku junija je Maribor zapustil trener Milanič, ki je sprejel ponudbo avstrijskega Sturma. Zamenjal ga je Hrvat Ante Čačić.

Viole želijo, da Zahovič ostane
Zahovič naj bi po odstopu odšel na dopust