Zlatko Zahovič si je seveda želel vse tri točke, a tudi z eno je bil zadovoljen. Maribor v spomladanskem delu ne pozna poraza. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič si je seveda želel vse tri točke, a tudi z eno je bil zadovoljen. Maribor v spomladanskem delu ne pozna poraza. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Handanović
Jasmin Handanović se je izkazal z nekaj dobrimi posredovanji. Zmajem ga v 180 minutah v Stožicah ni uspelo ukaniti. Foto: www.alesfevzer.com
Viole
Na tribuni so bile znova le Viole, brez Green Dragonsov pa ni pravega navijaškega dvoboja. Foto: www.alesfevzer.com
Vijoličasti s taktično igro do točke v Stožicah
Stožice: Olimpija in Maribor brez golov

Srečanje, ki bi moralo biti odigrano že 2. avgusta lani, je prišlo bolj v pravem trenutku za Olimpijo. Vijoličaste čaka izjemno naporen ritem aprila, a s širokim kadrom in veliko izkušenimi igralci deset krogov pred koncem kaže, da jim bo zelo težko odvzeti naslov prvaka.
Šimundža: Prvenstvo je maraton, in ne šprint
"Taktika je bila, da spustimo Olimpijo na svojo polovico in nato izkoristimo več prostora, ki se pojavlja. Prišli smo do priložnosti, a nismo bili dovolj konkretni. V drugem polčasu je bilo malce bolje, v prvem delu pa smo naredili preveč napak pri zadnjih podajah. Prvenstvo je maraton, in ne šprint. S točko smo povečali prednost pred zasledovalci in smo že enajst tekem neporaženi. Gremo v pravo smer. V pripravljalnem obdobju smo imeli kar nekaj bolezni, zdaj stvari prihajajo na plano. Z glavo skozi zid se ne da," je pojasnil Šimundža.
Zahovič: Maribor prevladoval v obeh polčasih
Trener Olimpije Darko Karapetrović in tudi njegovi varovanci so zatrjevali, da so bili boljši vseh 90 minut, a s tem se seveda ni strinjal Zlatko Zahovič. "Maribor je že v prvem polčasu prevladoval, prav tako v drugem. Škoda, da se je končalo z 0:0, saj sta obe moštvi imeli priložnosti. Zbranost napadalcev ni bila prava, oba vratarja sta odlično branila. Nam je manjkala zadnja podaja po odvzeti žogi. To zna najbolje Filipović, ki pa je manjkal zaradi poškodbe hrbta," je v svojem slogu derbi ocenil športni direktor Maribora.
Osem zmag in trije remiji - takega izkupička nima niti Barca
Maribor ima na vrhu lestvice štiri točke naskoka pred Domžalami, Celje ima še točko manj, Olimpija pa je na četrtem mestu. Zmaji imajo že devet točk zaostanka. "V prvenstvu se obeta napet boj do konca. Enega tekmeca smo oddaljili, kar je zelo pomembno. Imamo še dva zelo kakovostna nasprotnika. Celje in Domžale sta še vedno blizu. Res je, da smo na zadnjih treh tekmah remizirali, a na zadnjih enajstih tekmah imamo osem zmag in tri remije. Mislim, da niti Barcelona nima takega izkupička," je poudaril Zahovič.
Ko igraš dvakrat na teden, si pomemben
Režiser izjemne vijoličaste zgodbe v zadnjih osmih letih je pogled hitro usmeril v naslednje naloge: "Optimističen sem pred nadaljevanjem prvenstva, ekipa lahko igra še precej bolje. Prvi cilj je seveda naslov v prvenstvu, potem pa gremo po nove zmage v Evropi. V pokalu se želimo uvrstiti v finale. V Mariboru je že po treh remijih vojna, zato moramo zmagati na vseh tekmah. Ritem sobota-sreda je nekaj najlepšega, kar se lahko nam zgodi. Imamo zelo širok kader, želimo si tak urnik. Ko igraš dvakrat na teden, si pomemben. Če igraš le ob nedeljah, nisi prava ekipa."
Handanović na obeh derbijih v Stožicah nepremagan
Jasmin Handanović je imel kar precej dela v prvem polčasu. V drugem delu je naredil dve manjši napaki, ko je izpustil žogo po podaji iz kota in stekel preveč ven iz vrat ob preigravanju Ezekiela Hentyja. Svoje delo je opravil zelo dobro in mrežo ohranil nedotaknjeno na drugem zaporednem derbiju proti Olimpiji.
"Obe ekipi bi lahko zmagali, priložnosti je bilo veliko. Pred petimi tedni je bila zelo podobna tekma, a takrat nam je uspelo zadeti. Tokrat smo zasluženo osvojili točko. Vedeli smo, da ima Olimpija zelo nevarne napadalce, Šporar in Henty sta zelo nevarna, skušali smo ju nevtralizirati. Zdaj imamo serijo gostovanj, lepo bi bilo, da bi obdržali prednost in morda naredili tudi majhno razliko pred najbližjimi zasledovalci," je povedal 37-letni čuvaj mreže, ki je imel največ dela po odličnem strelu Darijana Matića s 35 metrov.
"Zadovoljni smo s točko, ostajamo na prvem mestu. Na derbijih ne pade veliko zadetkov, saj obe ekipi mislita predvsem na obrambo. V prvem polčasu nismo znali zadržati žoge v napadu, nismo bili natančni pri podajah. Drugi polčas smo odigrali precej bolje. Remi je najbolj pravičen izid. Tekma je potekala predvsem po levi strani, z Ibraimijem sva bila dobro zaprta," je dodal veliki up Petar Stojanović, ki tokrat ni imel veliko napadalnih akcij, a je v obrambi deloval zelo zanesljivo.
Vijoličasti serijo težkih tekem nadaljujejo v soboto, ko gostujejo na Bonifiki, v sredo pa je na sporedu prva polfinalna tekma pokala proti Celjanom.

Vijoličasti s taktično igro do točke v Stožicah
Stožice: Olimpija in Maribor brez golov