Damir Skomina je dovoljeval moško igro, zato se je na zelenici kar nekajkrat zaiskrilo, še najbolj sredi prvega polčasa v 20. minuti. Foto: Aleš Fevžer
Damir Skomina je dovoljeval moško igro, zato se je na zelenici kar nekajkrat zaiskrilo, še najbolj sredi prvega polčasa v 20. minuti. Foto: Aleš Fevžer
Nikola Nikezić in Mitja Viler
Nikola Nikezić, s 15 zadetki najboljši strelec prvenstva: "Rdeči karton nas je zmotil. Številčno oslabljeni smo se pomaknili malo nazaj, kar je razumljivo. Mislim, da je to vplivalo na izid. Sodniškega kriterija ne bom komentiral. Strelska krona? Potrudil se bom, da ostane tako, kot je zdaj. Prvenstvo pa smo izgubili že v prvi četrtini." Foto: Aleš Fevžer
Anej Lovrečič
Anej Lovrečič, ki je v 45. minuti izenačil na 1:1, je v petek praznoval 26. rojstni dan. Foto: Aleš Fevžer
Maribor vnovič državni prvak

Nič kaj prijetno mu seveda ni bilo spremljati slavja tekmecev ob 11. naslovu državnega prvaka, zato je čez nekaj trenutkov, ko ga je poškropilo tudi nekaj kapljic piva, s katerim so si dali duška domači junaki, raje segel v roko kolegu na mariborski klopi Darku Milaniču in se poslovil od "govorniškega odra".
Tako smo ostali prikrajšani za njegovo mnenje o tekmi, na kateri je Olimpija še drugič v tej sezoni v Mariboru morala priznati ligaški poraz, ko so gostitelji zmagoviti zadetek dosegli z igralcem več na igrišču. V 65. minuti so pri neodločenem izidu 1:1 gostje ostali brez Matica Finka, ki si je drugi rumeni karton prislužil ob prerivanju z Robertom Berićem v kazenskem prostoru.

Zarifović: Ključna je bila izključitev Finka
"Pravijo, da se na vsaki "žurki" znajde nekdo, ki jo lahko pokvari," je pred tekmo razmišljal Razdrh, ki si je želel, da bi s svojimi varovanci pokvaril "čago" Mariborčanov ob novi zvezdici. To se ni zgodilo, čeprav so Ljubljančani znova nudili dober odpor.

"Danes si res nismo zaslužili poraza. V prvem polčasu smo bili boljši tekmec, v drugem pa enakovredni. Ključna je bila izključitev našega igralca, ki je sam nisem razumel, zato ostaja grenak priokus. Takšne sodniške odločitve vplivajo na tekmo. Po izključitvi ekipa psihično pade, treba je tudi več delati v obrambi. Žalostno. Tekma bi bila zanimivejša, če bi sodnik pustil, da sta moštvi še naprej številčno izenačeni. Toda bilo je, kar je bilo. Treba je priznati, da je Maribor zasluženo prvak, mi pa gremo naprej," je povedal Aris Zarifović, ki je 20. oktobra ob porazu z 0:1 zaradi rdečega kartona moral z igrišča že v 31. minuti. Tudi tedaj je sodil Damir Skomina.

Pri zmagovitem golu Maribora se je slabo postavil
24-letni branilec iz Šempetra pri Gorici se nikakor ni mogel sprijazniti s sojenjem koprskega delivca pravice: "V prvem polčasu je bilo kar nekaj napak. Maribor je dvakrat brez dvoma igral z roko. Oškodovani smo bili za čisto 11-metrovko, prvi zadetek pa smo prav tako prejeli po sodniški napaki, ko sodnik ni dosodil igranja z roko."

V 73. minuti je bil po podaji Mitja Vilerja z leve strani Berić v kazenskem prostoru spretnejši od Zarifovića in z glavo dosegel zmagoviti zadetek Maribora. "Gol bi se dalo preprečiti, a na žalost me je žoga preletela. Slabo sem se postavil, napadalec, kot je Berić, pa je naredil, kar je njegovo delo. Škoda. Vso tekmo smo odigrali dobro, potem pa te taka napakica stane vsaj točke," je dogodek opisal Olimpijin nogometaš.

V novi sezoni po naslov prvaka
Zarifović je mnenja, da je ljubljansko moštvo v tej sezoni naredilo korak bližje Mariboru v primerjavi z lansko, ko je bila razlika med vodilnima na lestvici na koncu 20 točk. Letos si je Olimpija velik zaostanek devetih točk nakopala že v prvih sedmih krogih, nato je na njeno klop sedel Razdrh.

"Prinesel je, kar nam je manjkalo - igro in kreativnost. Vsi smo kot ena družina. Podpiramo se, spodbujamo in se ne prepiramo. Tudi psihično nas zna dobro pripraviti. Pohvalil bom tudi pomočnika trenerja Darka Karapetrovića, ki zelo dobro dela. Ko se enkrat ujameš, gre vse lepo po načrtih. Res lahko rečem samo vse naj naj za našega trenerja," svojega "šefa" hvali steber obrambe zmajev. Ti bodo do konca sezone igrali še v Celju in Kopru, doma pa bodo gostili Aluminij in Triglav. Nato pa ... "Štartali bomo na naslov prvaka. Nič drugega nam ne preostane," je odločen Zarifović. Videli bomo - ob letu osorej - kako se bo razpletla sezona 2013/14.

Maribor vnovič državni prvak