Ivan Šarić je v lanski sezoni dosegel sedem zadetkov za Radomlje. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Šarić je v lanski sezoni dosegel sedem zadetkov za Radomlje. Foto: www.alesfevzer.com

Zličić v Mursko Soboto prihaja kot prost igralec, potem ko se mu konec koledarskega leta izteče pogodba s kazahstanskim Aksujem, je podpisal pogodbo do 31. maja 2025.

25-letnik, ki ima ob srbskem tudi madžarski potni list, je prve nogometne korake naredil v Veterniku, od koder se je preselil k Vojvodini. V srbski super ligi je za Vojvodino in Voždovac odigral 78 tekem in ob tem dosegel dvanajst zadetkov ter prispeval pet podaj. Vmes je pol sezone igral tudi na posoji v drugi srbski ligi, kjer je igral za Proleter Novi Sad.

V sezoni 2020/21 je okrepil madžarskega prvoligaša Kisvarda FC, kjer je ostal dve sezoni in na 53 tekmah prispeval tri zadetke in dve podaji. Letos se je preselil v Kazahstan, kjer je bil član ekipe Aksu, za katero je zbral enajst nastopov, zadetek in podajo. Bil je tudi član vseh mlajših selekcij Srbije.

"Lazar Zličić je pri 25 letih že precej izkušen nogometaš, saj je zbral že skoraj dvesto nastopov v članskem nogometu. Čeprav so se zanj zanimali tudi drugi klubi, je v Muri prepoznal ambicije in sredino, v kateri bo lahko še naprej razvijal svoje nogometno znanje. Verjamem, da bomo z njim dobili dodatne izkušnje in opcije v vezni liniji," je dejal športni direktor Mure Denis Rajbar.

Na Fazanerijo se seli tudi nekdanji igralec Radomelj Ivan Šarić, ki je podpisal pogodbo do 30. junija 2025. 21-letni napadalec se je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš Hajduka dokazoval v dresu Radomelj, kjer je na 34 tekmah dosegel sedem zadetkov in prispeval še pet podaj. Za drugo ekipo Hajduka je v drugi hrvaški nogometni ligi zbral 32 nastopov in dosegel 13 zadetkov.

Prvi zimski okrepitvi Mure pa sta bila vratar Florijan Raduha in 20-letni Italijan Filippo Tripi.