Marcel Ratnik je poskrbel za hitro vodstvo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Ratnik je poskrbel za hitro vodstvo Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je v Stožicah dobila šest od osmih prejšnjih dvobojev z Radomljami. Tokrat pa so se morali zadovoljiti le s točko. Čeprav so prevladovali v posesti, v napadu niso bili dovolj konkretni. V drugem polčasu so imeli več priložnosti za zmagoviti gol Radomljani, ki ostajajo predzadnji, Olimpija pa za vodilnim Celjem zaostaja šest točk.

Ratnik kronal boljši začetek zmajev
Olimpija je na začetku narekovala ritem, prišla je do vodilnega zadetka v 14. minuti. Aljaž Krefl je izvedel kot, Timi Max Elšnik je podaljšal žogo do Marcela Ratnika, ki je bil na oddaljenejši vratnici, žogo je potisnil v mrežo.

Slavje Kalcerja ob zadetku Madžida Šošića.  Foto: www.alesfevzer.com
Slavje Kalcerja ob zadetku Madžida Šošića. Foto: www.alesfevzer.com

Po zadetku je postala igra izenačena. Radomljani prvič nase opozorili v 21. minuti, ko je Matevž Vidovšek obranil strel Madžida Šošića, v 27. minuti je na drugi strani akcijo preslabo končal Mustafa Nukić, v 29. pa še Rui Pedro, pri njegovem strelu se je izkazal Luka Baš.

Videosodnik priznal zadetek Šošića
Kalcer je iskal zadetek za izenačenje, kar je v 35. minuti uspelo Madžidu Šošiću – akcija je stekla po levi strani, Caio Cruz je podal v prazen prostor, nogometaš BiH-a pa je v kazenskem prostoru z diagonalnim strelom premagal Vidovška. Po pregledu VAR-a so sodniki potrdili, da pri tem ni bilo prepovedanega položaja, zadetek je bil priznan.

Denis Pintol je sedem minut pred koncem zamenjal poškodovanega Matevža Vidovška. Foto: www.alesfevzer.com
Denis Pintol je sedem minut pred koncem zamenjal poškodovanega Matevža Vidovška. Foto: www.alesfevzer.com

Radomljani zapravili številne priložnosti v drugem polčasu
V 50. minuti je imel Kalcer sijajno priložnost. Saar Fadida je storil napako, žogo je dobil Cruz, ki je poskusil z lobom od daleč, Vidovšek je že zapustil vrata, toda na veliko srečo ljubljanskih nogometašev je žoga malo mimo vrat.

V 77. minuti je imel Šošić novo lepo priložnost, vendar je žogo poslal čez Vidovška in čez vrata.

Poškodba vratarja Vidovška
Ob trčenju Franja Posavca in Vidovška je vratar Olimpije moral z zelenice, saj je prejel hud udarec. Vidovška je zamenjal Denis Pintol.

V 84. minuti so tudi zmaji zapretili, Pedro Lucas je streljal z vrha kazenskega prostora, zadel je prečko. V 96. minuti so imeli Radomljani četrto veliko priložnost, strel Posavca z okoli 11 m pa je odlično ubranil Pintol.

Henriques: Za zmago nismo naredili nič
"Nobenega opravičila nimamo. Tekmo smo odigrali slabo, kritike so upravičene. Za zmago nismo naredili nič," je bil potrt trener Olimpije Joao Henriques.

Krefl: Ne bi rekel, da imamo veliko krizo
"To ni bilo dovolj. Že na zadnjih nekaj tekmah nismo prikazali dovolj. Ne bi rekel, da imamo veliko krizo, a izidi niso takšni, kot smo jih bili vajeni," je dodal Aljaž Krefl.

Bogatinov: Večina igralcev obžaluje, da nismo odnesli vseh treh točk
Trener Radomelj Oliver Bogatinov se je naprej spomnil velike priložnosti Cruza: "Ponavadi Brazilci to spremenijo v zadetek. Lahko smo veseli s točko, a večina igralcev obžaluje, da nismo odnesli vseh treh."

Žvižgi za nogometaše Olimpije po remiju z Radomljami
Timothe Nkada je hitro nakazal potek tekme na Bonifiki, kjer se je zbralo le 300 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Timothe Nkada je hitro nakazal potek tekme na Bonifiki, kjer se je zbralo le 300 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani v uvodne pol ure popolnoma nadigrali Aluminij
Koprčani nadaljujejo niz brez poraza, to je bila sedma tekma zapored, na kateri niso izgubili. Izbranci Zorana Zeljkovića so že po dobre pol ure naredili dovolj za novo zmago, s katero so najtesnejši zasledovalci vodilnih Celjanov. Vodilna ekipa bo morala do konca jesenskega dela igrati brez prvega strelca Aljoše Matka, ki si je v soboto zlomil stopalnico.

Koprčani so v 4. minuti povedli proti Aluminiju. Timothe Nkada je z diagonalnim strelom znotraj kazenskega prostora premagal vratarja gostov. Pet minut pozneje je Luka Vešner Tičić poslal predložek v kazenski prostor, pritekelje Bede Osuji in z glavo povišal na 2:0. Za veselje na Bonifiki je v 34. minuti poskrbel še Franjo Prce, ki je z volejem poskrbel za povišanje vodstva Koprčanov. Kidričani v prvem delu niso bili nevarni.

Bede Osuji se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: www.alesfevzer.com
Bede Osuji se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: www.alesfevzer.com

Jovan znižal z enajstih metrov
V 57. minuti so gostje prišli do enajstmetrovke po prekršku Vešnerja Tičića nad Sandrom Jovanovićem. Z bele točke je streljal Gašper Jovan in zanesljivo ukanil Klemna Hvaliča, ki je tokrat dobil priložnost v koprskih vratih namesto Jana Koprivca.

Osuji poskrbel za mirno nadaljevanje
V 64. minuti je imel Jovan priložnost še za zmanjšanje zaostanka, vendar je izgubil dvoboj ena na ena s Hvaličem. Takoj zatem je to kaznoval Osuji, ko je iz bližine povišal na 4:1.

V 76. minuti so Kidričani zadeli prečko z roba kazenskega prostora, v 93. minuti pa še enkrat zadeli iz bližine prek Jovanovića, a so sodniki po pregledu posnetka zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Zadetki s tekme Koper – Aluminij

Hodžić junak v Domžalah
Junak Domžalčanov je Nermin Hodžić, ki je dosegel dva gola. Prvega v 42. minuti – Danijel Šturm je najprej z roba kazenskega prostora nekoliko z leve strani močno sprožil in zadel prečko, od te se je žoga odbila do Hodžića, ki je v osrčju kazenskega prostora s "škarjicami" premagal Baždarića.

Hodžič je zadel še v 69. minuti – z glavo je unovčil podajo iz kota z leve strani za 2:0 in svoj drugi gol na tekmi.

Tretji domžalski gol je v 85. minuti dosegel Jošt Pišek – izkoristil je prostor na robu kazenskega prostora za nizek in natančen strel.

Zadetki s tekme Domžale – Rogaška

12. krog:
DOMŽALE − ROGAŠKA 3:0 (1:0)
400; Hodžić 42., 69., Pišek 85.

Domžale: Tratnik, Offenbacher, Hodžić, Husmani (od 51. Fazlić), Markuš, Šturm (73./Đapo), Topalović, Pišek (88./Tolić), Marasović (73./Brecl), Krstovski, Stuparević (88./Bukovec).

Rogaška: Baždarić, Flis, Pirtovšek (75./Andrejašič), Mihalić, Rantuša Lampreht, Majcenić (75./Marcius), Čuić (67./Kantužer), Gradišar, Korošec, Kregar (67./Pavlović), Miljanić (81./Vinogradac).

Sodnik: Mihael Antič (Koper)


OLIMPIJA − KALCER RADOMLJE 1:1 (1:1)
1233; Ratnik 14.; Šošić 35.

Olimpija: Vidovšek (83./Pintol), Silva, Ratnik, Karamatić, Krefl, Elšnik (58./Bristrić), Pinto, Posavec (46./Fadida), Florucz (46./Kasa), Nukić (71./Lucas), Rui Pedro.

Kalcer Radomlje: Baš, Marković, Prpić, Korun, Ševelj, Hrvoj, Gnjatić (70./Krolo), Nuhanović, Vokić (84./Gorenc Stanković), Šošić (92./Kukovec), Cruz (70./Posavac).

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)


KOPER − ALUMINIJ 4:1 (3:0)
300; Nkada 4., Osuji 9., 65., Prce 34.; Jovan 59./11-m

Koper: Hvalič, Pabai (84./Hrvatin), Mittendorfer, Prce, Pavlović, Vešner Tičić, Ankrah, Orazov (67./Groznica), Barišić (84./Ruedl), Osuji (90./Marsetič), Nkada (67./Jelenič).

Aluminij: Petek, Jovan, Koblar, Zeljković, Šubarić (69./Kosi), Martić (76./Schaubach), Jagić, Maružin (46./Baskera), Gorenak (76./Bilji), Susso (84./Skiba), Jovanović.

Sodnik: Žan Jazbec (Dol pri Ljubljani)


Odigrano v soboto:
CELJE − BRAVO 2:1 (1:1)
840; Matko 1., Bobičanec 50./11-m; Stanković 44.

MARIBOR − MURA 3:1 (2:1)
4500; Repas 30., Soudani 45.+1., Lorber 52.; Shabanhaxhaj 32.

Lestvica:                             
CELJE               11  8 2 1 24:10 26
KOPER               11  7 3 1 20:9  24
OLIMPIJA            11  6 2 3 26:19 20
MARIBOR             11  5 2 4 17:12 17
BRAVO               11  5 2 4 17:16 17
MURA                11  4 1 6 13:20 13
DOMŽALE             11  3 2 6 16:19 11
ALUMINIJ            11  3 1 7 15:20 10
KALCER RADOMLJE     11  2 3 6 10:17  9
ROGAŠKA             11  2 2 7  7:23  8