Tim Matavž bo s soigralci pred domačim občinstvom lovil uvrstitev v četrtfinale Evropske lige. Foto: EPA
Tim Matavž bo s soigralci pred domačim občinstvom lovil uvrstitev v četrtfinale Evropske lige. Foto: EPA

Zaradi trenutne forme smo prepričani, da nam lahko uspe kar koli. V napadu igramo izjemno in prepričan sem, da bomo dosegli vsaj dva zadetka.

Ashley Young
Ashley Young
Bočni napadalec Manchester Uniteda Ashley Young verjame v zmago rdečih vragov in uvrstitev v četrtfinale. Foto: EPA
Manchester City
Vroče bo tudi na stadionu Etihad v Manchestru, kjer bodo varovanci Roberta Mancinija poskusili izničiti vodstvo Sportinga s prve tekme v Lizboni. Foto: Reuters
Lahko Bilbao izloči United?

Še zlasti zanimivo bo na San Mamesu, kjer domači 'levi' branijo prednost zadetka s prve tekme na Old Traffordu, kjer so zmagali s 3:2. Rdeči vragi morajo za napredovanje med najboljših osem doseči vsaj dva zadetka.

Spremljajte obe tekmi!
Tekmo med Athletic Bilbaom in Manchcester Unitedom si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na TV Slovenija 2, obračun PSV-ja in Valencie pa na MMC TV.


Vsaj dva zadetka mora doseči tudi PSV iz Eindhovna, za katerega žogo brca slovenski reprezentant Tim Matavž. Nizozemci so na Mestalli namreč prvi obračun izgubili s 4:2.

Z Valencio, a brez Nanija in Jonesa
V postavo Manchester Uniteda se bo vrnil Antonio Valencia, manjkali pa bodo Anderson, Luis Nani in branilec Phil Jones. Z Ekipo je v Bilbao odpotoval najstnik Paul Pogba, za katerega se sicer zanima tudi Juventus. "Nenavadno je, da smo se znašli v zaostanku," je na novinarski konferenci pred tekmo dejal bočni napadalec rdečih vragov Ashley Young in dodal: "Toda v slačilnici vlada izjemen moštveni duh in vsi prekipevamo od samozavesti. Zaradi trenutne forme smo prepričani, da nam lahko uspe kar koli. V napadu igramo izjemno in prepričan sem, da bomo dosegli vsaj dva zadetka."

United je sicer dvakrat na povratni tekmi v gosteh lovil zaostanek in izpadel - proti Bayernu leta 2001 in Milanu štiri leta pozneje.

V Eindhovnu novi trener
Pred izjemno težko preizkušnjo so tudi nogometaši PSV-ja. Njihov trener Fred Rutten je po tekmi povedal: "Dejstvo je, da smo bili na prvi tekmi nadigrani in nismo pokazali praktično ničesar. Zadeli smo sicer dva gola, a nasprotnik je tekmo odigral skoraj brezhibno. 4:2 je še vedno dober izid. Dosegli smo dva zadetka v gosteh, a na povratni tekmi nas čaka zelo zelo težko delo." Ruttna je medtem na trenerskem stolčku že zamenjal pomočnik Philip Cocu, ki bo ekipo vodil do konca sezone.

Osmina finala, povratne tekme, danes ob 19.00:
ATHLETIC BILBAO - MANCHESTER UTD 3:2
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

PSV EINDHOVEN - VALENCIA 2:4
(prenos na MMC-ju)

HANNOVER - STANDARD LIEGE 2:2
UDINESE - ALKMAAR 0:2

Ob 21.05:
MANCHESTER CITY - SPORTING LIZBONA 0:1
SCHALKE - TWENTE 0:1
BEŠIKTAŠ - ATLETICO MADRID 1:3
OLYMPIACOS - METALIST 1:0

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Zaradi trenutne forme smo prepričani, da nam lahko uspe kar koli. V napadu igramo izjemno in prepričan sem, da bomo dosegli vsaj dva zadetka.

Ashley Young
Lahko Bilbao izloči United?