Real Madrid je upravičil vlogo favorita za končni naslov svetovnega klubskega prvaka, to je njihov četrti naslov.

Nogometaši madridskega Reala so še tretjič zapovrstjo in četrtič v zadnjih petih letih postali klubski svetovni prvaki. Foto: Reuters
Nogometaši madridskega Reala so še tretjič zapovrstjo in četrtič v zadnjih petih letih postali klubski svetovni prvaki. Foto: Reuters

Al Ain je presenetil že s prebojem v finale, kjer je tudi imel nekaj priložnosti, enkrat tudi zadel, a je bil evropski prvak vendarle večino tekme boljši tekmec, ne nazadnje je imel žogo v posesti veliko več časa (63:37) in več strelov (21, od tega osem v okvir, tekmec pa osem in dva v okvir).

Oglejte si gol Luke Modrića!

Al Ain zapretil takoj
Začetek tekme je bil dinamičen, nizale so se priložnosti na obeh straneh. Al Ain je bil že po nekaj minutah blizu gola, po napaki Marcela je v napad hitro stekel Hussein El Shahat, uspel je preigrati Courtoisa in Ramosa, nato pa je žogo z golove črte izbil Sergio Ramos.

Že v naslednjem napadu pa je sledila kazen za Al Ain, saj je kraljevi klub povedel. Modrić je z levico natančno meril z vrha kazenskega prostora in zadel. Al Ain je hitro zatem spravil žogo v mrežo, a se je izkazalo, da so se navijači začeli prezgodaj veseliti, saj je bil Caio v prepovedanem položaju.

Llorente zadel v Modrićevem slogu za 2:0.

Real je bil še naprej nevaren, Carvajal je z desne podal v sredino kazenskega prostora Vazquezu, ta je streljal, a njegov poskus je končal nekaj cm mimo vrat. Zelo ugodno priložnost je zapravil tudi Benzema, ko je streljal z osmih metrov, a žoga je končala visoko prek vrat.

Eisa ustavil številne poskuse Reala
Vratar Al Aina je imel veliko dela, dvakrat pa je z izjemnima obrambama preprečil, da bi se tudi Bale vpisal med strelce. Eisa je ob koncu prvega polčasa ustavil tudi Modrićev strel ‒ Hrvat je po podaji iz kota streljal iz prve iz podobnega položaja kot pri prvem golu.

V Modrićevem slogu pa je v 60. minuti zadel 23-letni Marcos Llorente, po podaji iz kota je prišel do odbitka, močno je streljal z okoli 20 metrov in zadel levi spodnji kot.

V 79. minuti je po podaji iz kota z desne strani z glavo zadel kapetan Reala Sergio Ramos (3:0).

Sergio Ramos v polno z glavo

Častni gol in avtogol Al Aina
V 86. minuti je tudi Al Ain prišel do gola z glavo, med strelce se je vpisal Tsukasa Shiotani. Končni rezultat pa je v 91. minuti z avtogolom po prodoru Viniciusa Juniorja postavil Yahia Nader.

River Plate dobil "mali finale"
V tekmi za tretje mesto je argentinski klub River Plate visoko premagal Kašimo (0:4).

SVETOVNO KLUBSKO PRVENSTVO
ABU DABI

Finale:

REAL MADRID - AL-AIN (ZAE) 4:1 (1:0)
Modrić 14. , Llorente 60., Ramos 79., Nader 91./ag; Shiotani 86.
Prenos na TV SLO 3 in na MMC-ju!

Real Madrid:
Courtois, Bale, Benzema, Carvajal, Kroos (70./Ceballos), Llorente (72./Casemiro), Lucas (84./Vinicius), Marcelo, Modrić, Ramos, Varane.

Al Ain:
Eisa, Ahmad (64./Mohammed), Ahmed, Fayez, Shiotani, Aboudan Al Jaberi, M. Abdulrahman (67./A. Abdulrahman), Doumbia, El Shahat, Caio, Berg (75./Nader).

Sodnik:
Jair Marrufo

Tekma za 3. mesto:

Kašima - River Plate 0:4
Zuculini 24., Martinez 73., 93. Borre 89./11-m.

Real zanesljivo osvojil klubski SP
Častni gol in avtogol Al-Aina