Rajko Rep je zablestel na kvalifikacijskem turnirju v Prekmurju. Foto: www.nzs.si
Rajko Rep je zablestel na kvalifikacijskem turnirju v Prekmurju. Foto: www.nzs.si
Rajko Rep
Rajko Rep se bo še nekaj časa kalil v Celju. Foto: MMC RTV SLO
Celje slavilo proti Dravi

Nadarjenega nogometaša iz Žahenberca pri Rogatcu je širša javnost spoznala junija, ko je na kvalifikacijskem turnirju za EP do 19 let v Prekmurju na tekmah proti Rusiji, Nizozemski in Belorusiji dosegel pet zadetkov in bil poleg kapetana Reneja Krhina najbolj zaslužen za zgodovinski preboj Slovenije na prvenstvo stare celine v Ukrajini. V nedeljo je v dresu CM Celja prvič zatresel mrežo v prvi slovenski ligi.

Po preboleli angini le dobil priložnost za igro
S strelom od daleč je izkoristil luknjo v obrambi Drave in odločil tekmo na Ptuju (0:1). Z uspešnim gostovanjem so Celjani prekinili niz štirih tekem brez zmage. "Res težko in dolgo sem čakal na ta gol. Upam, da se mi bo zdaj odprla serija. Tudi vzdušje v ekipi je po zmagi seveda boljše. Lahko rečem, da sem že proti Domžalam in Kopru imel priložnost, zdaj je po dolgem času le prišla sreča. Hvala Bogu, da sem zadel," je za MMC povedal 19-letnik, ki v prvih štirih krogih zaradi reprezentančne akcije in tritedenskega boja z angino ni igral, nato je štirikrat na igrišče vstopil kot rezervist, na zadnjih štirih tekmah pa je igral v prvi postavi.

Repa je na začetku sezone doletela še posebna čast, saj so mu že zaupali tudi kapetanski trak Celja. Pravi pa, da mu starejši igralci zelo veliko pomagajo. Finančno stanje v celjskem klubu, ki je bilo v zadnjih dveh sezonah ena izmed glavnih tem v mestu ob Savinji, se po Rajkovih besedah popravlja: "Lahko rečem, da so plače kar redne. Stanje gre na boljše, veliko boljše."

Začel v Mons Claudiusu
S 56 zadetki v sezoni 2004/05 rekorder po številu doseženih golov v prvenstvu do 14 let zdaj tudi živi v Celju, kjer je njegov cimer soigralec in sovrstnik Peter Stojanovič. Srednjo šolo za administracijo opravlja po izpitih. Kariero je sicer začel v klubu Mons Claudius iz Rogatca, nato pa je okrepil ekipo starejših dečkov iz Celja. Lani mu je Slaviša Stojanovič namenil samo 154 minut igre, osemkrat je dobil priložnost kot rezervist. Nekaj tekem je odigral tudi za Šentjur v drugi ligi.

Kako bi primerjal Stojanoviča in zdajšnjega trenerja Milana Djuričića? "Imata zelo različne treninge. Djuričić daje več poudarka obrambi, drugače pa imata oba vrhunske treninge," oba stratega hvali Rep, ki so mu všeč tudi borilne veščine. Nekoč bi se rad preizkusil v karateju.

Nov izziv reprezentanca do 21 let
Kljub temu, da je poleti imel nekaj konkretnih in vabljivih ponudb za prestop v tujino (najbolj se je zanj ogrel Ajax), se ni odločil za odhod zunaj slovenskih meja. "Mislim, da nisem še dovolj zrel za tujino," trezno razmišlja najstnik, ki je pozimi zavrnil tudi ponudbo Interblocka.

S Krhinom, ki je letos opozoril nase v Interju, sta v kar rednih stikih. Rep je zelo zadovoljen, da mu je uspelo in mu želi veliko sreče tudi naprej. Medtem ko je novi Mourinhov adut že okusil igranje v članski reprezentanci Slovenije, pa je Rep prejšnji mesec prvič dobil vpoklic v reprezentanco do 21 let. V torek je izbrana vrsta začela priprave v Kranjski Gori, saj jo v petek čaka prestižna prijateljska tekma proti Nemčiji v Fürthu, prihodnjo sredo pa se bo v Celju v kvalifikacijah za EP srečala z Ukrajino. Rep se nadeja, da bo dobil tudi kaj priložnosti za igro.

Matej Rijavec

Celje slavilo proti Dravi