Branko Ilić zadnja leta malo igra tako v klubu kot v reprezentanci, vseeno pa se lahko pohvali z udeležbo na svetovnem prvenstvu 2010. Foto: MC NZS.si/Taka
Branko Ilić zadnja leta malo igra tako v klubu kot v reprezentanci, vseeno pa se lahko pohvali z udeležbo na svetovnem prvenstvu 2010. Foto: MC NZS.si/Taka

Kot poroča spletni portal sports.ru, bosta slovenskega branilca nadomestila nova člana ekipe Andrej Ješčenko in Maksim Beljajev, ki sta "po izobrazbi" prav tako branilca. Pogodbo, ki je veljala do konca leta, sta obe strani razdrli soglasno.

Redko uporabljena rezerva Lokomotive
29-letni Ilić je v Lokomotivo prišel pozimi 2010, ko je prestopil iz FC Moskve, kjer je pol leta igral kot posojeni igralec Betisa iz Seville. Ilić se pri Lokomotivi ni naigral, saj je v dveh letih le 14-krat zaigral "rdeče-zelen", pri čemer je v 981 minutah prejel en rumeni karton. Z moskovskim klubom je letos sodeloval tudi v Evropski ligi (dva nastopa), iz katere je Lokomotiva izpadla v šestnajstini finala. Rusko prvenstvo se bo po dolgem zimskem premoru sicer nadaljevalo prvi konec tedna v marcu, Lokomotiva pa zaseda visoko 6. mesto.

Zvezdni trenutek - prestop v La Ligo
Nekdanji igralec Slovana, Grosuplja, Olimpije in Domžal igra v tujini vse od januarja 2007, ko je za milijon evrov zapustil vrste takratnih slovenskih prvakov in se preselil v Španijo k Betisu. Po dveh in pol letih igranja v Španiji, kjer je v Primeri division igral šele kot tretji Slovenec, je odšel v Rusijo, kjer pa si tudi ni izboril rednega igranja.

Že osem let član reprezentance
Čeprav je po sezoni 2007/08 odigral le 28 klubskih tekem (Betis, Moskva in Lokomotiva), je Ilič ves čas ostal redni član slovenske nogometne reprezentance, za katero je debitiral leta 2004 in zbral že 42 nastopov. Tudi novi selektor Slaviša Stojanović je vpoklical Ilića, ki se bo tako potegoval za nastop na sredini prijateljski tekmi med Slovenijo in Škotsko v Kopru.