Diego Costa ni dokončal ponedeljkovega treninga, saj so bile bolečine v kolenu prehude. Foto: Reuters
Diego Costa ni dokončal ponedeljkovega treninga, saj so bile bolečine v kolenu prehude. Foto: Reuters
Ryan Giggs in Wayne Rooney
Ryan Giggs ima lepe spomine na tekmo finala proti Bayernu leta 1999, precej grenkejši je spomin na četrtfinale pred štirimi leti. Foto: EPA
Arjen Robben in Franck Ribery
Arjen Robben in Franck Ribery sta zrežirala evrogol, ki je popeljal Bayern v polfinale leta 2010. Foto: EPA
David Moyes
David Moyes je pod velikim pritiskom. Z zmago nad Bayernom bi zelo popravil vtis. Foto: EPA
Carles Puyol (Barcelona)
Izkušnje so močno na strani Kataloncev! Barcelona gre po sedmi zaporedni polfinale, medtem ko je Atletico nazadnje v četrtfinalu Lige prvakov igral daljnega leta 1997. Foto: Reuters
Dani Alves (Barcelona)
Dani Alves je priznal, da bi izmed vseh igralcev Atletica v vrstah Barcelone najrajši imel Diega Costo, ki je prvo napadalno orožje nasprotnikov. Foto: Reuters

Zdravniki bodo ocenili stanje Diega Coste, toda sam menim, da je malo verjetno, da bo zaigral.

Trener Atletica Diego Simeone o igranju Diega Coste.
Diego Costa (Atletico Madrid)
Atletico Madrid išče pot v prvi evropski polfinale po 40 letih! Prednost "rdeče-belih" je dejstvo, da so ob Real Madridu edino še neporaženo moštvo letošnje Lige prvakov. Foto: Reuters
Diego Simeone
Diego Simeone in Tata Martino sta se kot trenerja prvič med seboj pomerila šele v Španiji, a po treh tekmah še ni bilo zmagovalca. 1:1, 0:0 in 0:0 so izidi treh letošnjih medsebojnih srečanj. Foto: EPA
Ole Gunnar Solskjaer in Ryan Giggs
Ob omembi dvoboja Bayern - Manchester United se ljubitelji nogometa vedno spomnijo dramatičnega finala Lige prvakov leta 1999 na Camp Nouu v Barceloni, ko so Bavarci vodili od 6. minute z golom Maria Baslerja, a na koncu sta v sodnikovem podaljšku Teddy Sheringham in Ole Gunnar Solskjear poskrbela za neverjetni preobrat in evropski naslov Angležev. Foto: EPA


Arjen Robben se po štirih letih vrača na Old Trafford, kjer je dosegel enega izmed najlepših zadetkov v karieri. Nizozemec, ki je lani odločil finale Lige prvakov na Wembleyju proti dortmundski Borussii (2:1), je 7. aprila 2010 z izjemnim volejem z levico znižal na 3:2 na povratni tekmi, Bavarci pa so se zaradi zadetka več v gosteh prebili v polfinale.
"Vedno je lepo igrati v Angliji, na Old Traffordu je prav posebno vzdušje. Še dobro se spomnim tistega zadetka izpred štirih letih. Bil je eden mojih najlepših in seveda tudi najpomembnejših v karieri," je dejal Robben, ki ostaja v Münchnu vse do leta 2017.
"Moramo biti zelo pazljivi. V medijih se preveč piše, da je Manchester slab in da bomo zlahka prišli v polfinale. To mi sploh ni všeč! Čakata nas dve zelo težki tekmi. Od prve minute moramo biti pripravljeni," je pojasnil 30-letni Nizozemec.
Neverjetne spremembe v zadnjih štirih letih
Veliko se je spremenilo v štirih letih. Takrat je bil pred četrtfinalom Manchester United favorit. Na prvi tekmi je vodil skoraj vso tekmo, a so borbeni Bavarci z golom Ivice Olića v sodnikovem dodatku dosegli veliko zmago na Allianz Areni (2:1). Po pol ure igre na povratni tekmi so rdeči vragi vodili že s 3:0, potem pa je Bayern zadel dvakrat (zelo je pomagala tudi izključitev Rafaela na začetku drugega polčasa) in se veselil velikega uspeha. Trenerja sta bila legendarni sir Alex Ferguson in nepriljubljeni Louis van Gaal.
Zdaj so vloge zamenjane. Veliko navijačev Uniteda komaj čaka, da David Moyes spakira kovčke, navijači mestnega tekmeca Cityja ga imajo za legendarnega in si želijo, da bi še podaljšal šestletno pogodbo. Na klopi Bayerna sedi Pep Guardiola, ki je brez poraza osvojil nemški naslov, njegovi izbranci pa meljejo vse pred seboj.
Poškodba Thiaga ob nepravem času
Zadnji trening so opravili vsi igralci, manjkala sta le poškodovana Holger Badstuber in Thiago. Španec si je poškodoval koleno na sobotni tekmi proti Hoffenheimu (3:3) in v letošnji sezoni verjetno ne bo več igral. Steber obrambe Dante je kaznovan, Jerome Boateng in Javi Martinez bosta osrednja branilca.
Effenberg: To je tekma leta za United
Steffan Effenberg
je odigral kar nekaj velikih tekem z Manchester Unitedom. Leta 1999 je doživel najgrenkejši poraz v karieri, ko so rdeči vragi v finalu na Camp Nouu z dvema zadetkoma v sodnikovem dodatku osvojili naslov evropskih prvakov (2:1). Dve leti zatem je podal za ključni zadetek Paola Sergia v 86. minuti na Old Traffordu (0:1).
"Na Old Traffordu še nikoli ni bilo lahko zmagati. To je tekma leta za Manchester United. Z zmago bi rešili marsikaj, pozabili bi na številne neuspehe v pokalnih tekmovanjih in v Premier ligi," je pojasnil nekdanji kapetan Bayern, ki zdaj deluje kot strokovni komentator na televizijski postaji Sky.
Zelo bo manjkal van Persie
Vragi so v soboto ugnali Aston Villo s 4:1, a so še vedno na skromnem sedmem mestu in imajo možnosti le še za preboj v Evropsko ligo v prihodnji sezoni. Najbolj se bo poznala odsotnost Robina van Persieja, ki je s hat-trickom potopil Olympiacos na povratni tekmi osmine finala (3:0), tekmo pa končal na nosilih. Kaznovan je Patrice Evra.
United je v letošnji sezoni v Premier ligi izgubil kar deset tekem, kar je največ od ustanovitve te lige leta 1992. V zadnjih treh sezonah so vragi doma izgubili šestkrat, tolikokrat so klonili doma samo v letošnji sezoni.
Moyes se veseli srečanja z Guardiolo
"V Ligi prvakov smo prikazali že veliko dobrih predstav v letošnji sezoni. Pritisk je na obeh straneh, tudi mi si zelo želimo zmagati. Igralci so zelo motivirani. V Nemčijo želimo potovati z aktivnim izidom. Bayern poznamo zelo dobro. Že lani so zmagali v Ligi prvakov, letos so še močnejši, imajo novega trenerja. Prvič se bom srečal s Pepom Guardiolo, prepričan sem, da si bova v prihodnjih letih še stala nasproti," je dejal Moyes, ki ni želel govoriti o morebitnem prihodu Tonija Kroosa v prihodnji sezoni.
Giggs: Na takih tekmah potrebuješ tudi nekaj sreče
Ryan Giggs je igral na vseh tekmah v Ligi prvakov proti Bayernu. "Tekme proti Bayernu so vedno pravi spektakel. Veliko se je spremenilo od leta 1999, samo jaz sem ostal. Tudi četrtfinale je velika tekma. Na taki tekmi potrebuješ tudi nekaj sreče. Lani je proti Realu nismo imeli, prav tako proti Bayernu leta 2010. Obakrat smo imeli izključenega igralca," je dodal 40-letni Valižan.

Neposredni obračun vodilnih klubov La Lige
Drugi četrtfinale prinaša špansko poslastico med trenutno vodilnima kluboma Primere Division. Pri Barceloni so prepričani, da so v najboljši formi sezone, medtem ko Atletico Madrid računa, da mu bo uspelo na obeh frontah: tako v La Ligi kot v v Ligi prvakov.

"Smo v najboljši formi sezone in v enem mesecu bo vse odločeno," je bil neposreden zvezdniški branilec Barcelone Dani Alves, ki je okrcal medije in nogometne navdušence, da ne smejo prehitro odpisati nobenega kluba.

Alves: Treba je biti objektiven
"Če pogledam nazaj, je bilo moštvo v kaosu. Pred 15 dnevi smo izgubili tekmo, in vsi so mislili, da gre za katastrofo. Ljudje so govorili, da je Barca izgubila ligo, ki se zdaj odloča med Atleticom in Realom. Teden dni pozneje je Real izpadel iz igre in o naslovu odločata Atletico in Barca. Treba je biti objektiven!" je 30-letni Brazilec posvaril pred preračunljivostjo na račun prvenstvenega razpleta v povezavi z evropskim dvobojem.

V sezoni 2013/14 sta se Barcelona in Atletico Madrid pomerila že trikrat in vse tekme so se končale brez zmagovalca, so pa Katalonci na samem začetku sezone po zaslugi golov v gosteh osvojili španski superpokal. Po 31. krogu La Lige imajo "colchonerosi" na 1. mestu vsega točko naskoka pred "balugrano", ki pa ima do konca veliko ugodnejši razpored kot rdeče-beli Madridčani.


Kateri Argentinec bo na koncu slavil?

Jubilejni 50. španski dvoboj v tekmovanjih pod okriljem Uefe prinaša tudi prestižni argentinski trenerski dvoboj med Gerardom Martinom in Diegom Simeonejem. Prvi ne skopari s pohvalami na račun nogometno veliko slovitejšega rojaka, za skalp katerega pa naj bi poskrbel tretji ključni Argentinec, Lionel Messi.

Simeone dan pred tekmo skriva, kdo bo nadomestil kaznovanega vezista Raula Garcio: po eni možnosti naj bi raznovrstnega napadalnega vezista zamenjal David Villa s prilagojeno vlogo, po drugi različici pa Jose Sosa, ki je dobro odigral ob zadnji zmagi nad Athletic Bilbaom (2:1).

Atletico brez prvega napadalca?
A glavni udarec za ambicije Madridčanov v Ligi prvakov je prišel po ponedeljkovem treningu, ko je postalo jasno, da je nastop prvega golgeterja Atletica Diega Coste močno vprašljiv, še trener Simeone je podvomil v to, da bo brazilski Španec zaigral na Camp Nouu.

Četrtfinale, prve tekme, torek ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - BAYERN

Verjetni postavi:
Manchester United:
de Gea, Rafael, Vidić, Jones, Büttner, Valencia, Giggs, Kagava, Carrick, Januzaj, Rooney.

Bayern:
Neuer, Alaba, Javi Martinez, Boateng, Rafinha, Ribery, Schweinsteiger, Lahm, Kroos, Robben, Mandžukić.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (ŠPA)

BARCELONA - ATLETICO MADRID

Verjetni postavi:
Barcelona: Pinto, Dani Alves, Mascherano, Pique, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Sanchez, Messi, Neymar.

Atletico: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Luis, Koke, Gabi, Suarez, Turan, Diego Costa, Villa.

Sodnik: dr. Felix Brych (NEM)

Povratni tekmi bosta 9. aprila.




Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - BORUSSIA (D)
PARIS SG - CHELSEA

Povratni tekmi bosta 8. aprila.

Zdravniki bodo ocenili stanje Diega Coste, toda sam menim, da je malo verjetno, da bo zaigral.

Trener Atletica Diego Simeone o igranju Diega Coste.