Superpokal je visoko v zrak dvignil kapetan Juventusa Giorgio Chiellini. Foto: EPA
Superpokal je visoko v zrak dvignil kapetan Juventusa Giorgio Chiellini. Foto: EPA

Za staro damo je po priložnosti rezervista Federica Bernardeschija na začetku drugega polčasa (branil je David Ospina) v 64. minuti po podaji iz kota najprej zadel Cristiano Ronaldo, ki je bil na pravem mestu pred vrati Napolija in je uspešno zaključil drugi strel v okvir vrat za Torinčane.

V 80. minuti so imeli Neapeljčani po prekršku Westona McKennieja nad Driesom Mertensom v kazenskem prostoru priložnost za izenačenje, a je kapetan Lorenzo Insigne zapravil 11-metrovko. Žogo je poslal mimo vrat. Zmago Juventusa je v 95. minuti po protinapadu in podaji Juana Cuadrada potrdil Alvaro Morata, ki je igral samo zadnjih deset minut.

Slavje Cristiana Ronalda po zadetku v 64. minuti. Foto: EPA
Slavje Cristiana Ronalda po zadetku v 64. minuti. Foto: EPA

Pirlo do prve lovorike kot trener

V zelo skromnem prvem polčasu je imel po pol ure edino pravo priložnost Hirving Lozano, ki je po predložku z leve strani v padcu streljal z glavo, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Juventusa Wojciech Szczesny.

Poljak je dobro posredoval tudi ob koncu dvoboja, ko je bil izid še 1:0. Po strelu Lozana in preusmerjeni žogi je izenačenje preprečil z obrambo z nogo.

Juventus, ki je hitro zacelil rane po porazu na nedeljskem derbiju Serie A proti Interju (2:0), je devetič zapored in skupno 16. igral v superpokalu, osvojil ga je devetič. Trener Andrea Pirlo se veseli prve lovorike v tej vlogi.

Napoli je četrtič igral v superpokalu, dobil je dva, v vsakem pa je bil tekmec prav Juventus.

Superpokal:

JUVENTUS ‒ Napoli 2:0 (0:0)
Ronaldo 64., Morata 95.
Insigne (Napoli) je v 80. minuti z 11-m streljal mimo vrat.

Juventus: Szczesny, Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Danilo, Arthur, Bentancur (84./Rabiot), McKennie, Chiesa (46./Bernardeschi), Kuluševski (84./Morata), Ronaldo.

Napoli: Ospina, di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui (84./Politano), Demme (84./Llorente), Bakayoko (67./Elmas), Lozano, Zielinski, Insigne, Petagna (72./Mertens).

Sodnik: Paolo Valeri