Cristiano Ronaldo je moral zelenico zapustiti po pol ure igre. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je moral zelenico zapustiti po pol ure igre. Foto: EPA

"Več bom vedel v naslednjih 24 do 48 urah. Se zgodi, to je nogomet. Če greš ven v dežju, boš moker ... Miren sem. Na zelenicah bom spet v enem ali dveh tednih," je dejal novinarjem v Lizboni, kjer je opravil dodatne preiskave.

Njegov klub Juventus je v izjavi za javnost zapisal, da so te pokazale, da ima lažjo poškodbo zadnje stegenske mišice v desni nogi. "Njegovo stanje bomo spremljali in opravili nove preiskave. Tedaj bomo določili, kdaj se bo vrnil v pogon," so še sporočili iz tabora italijanskih prvakov.

Stara dama, ki suvereno vodi v Serie A, se bo v četrtfinalu Lige prvakov pomerila z Ajaxom. Prva tekma bo 10. aprila v Amsterdamu, povratna pa šest dni pozneje v Torinu.

Sorodna novica Portugalci le do točke proti Srbom - Ronaldo odšepal z zelenice že po pol ure

Sodnik se je opravičil za nedosojeno 11-m
Po besedah Ronalda in portugalskega selektorja Fernanda Santosa se je poljski sodnik Szymon Marciniak opravičil za svojo napačno odločitev v drugem polčasu, ko je po igranju z roko srbskega branilca Antonia Rukavine najprej pokazal na belo točko, a se nato po posvetu s pomočnikom sodnika premislil. Videosodnika (VAR) v kvalifikacijah za Euro 2020 ne uporabljajo.

"Igranje z roko je bilo zelo očitno. Pomočnik sodnika je bil 40 metrov stran, zato je vse skupaj malo čudno," je povedal Ronaldo.