Jadon Sancho je dosegel edini zadetek na obračunu ekip, ki igrata v osmini finala Lige prvakov. Dortmundčani, ki bodo v soboto gostovali v Münchnu, imajo velike načrte v pokalu, saj je Bayern seznacionalno izpadel že v 2. krogu v Kielu. Foto: Reuters
Jadon Sancho je dosegel edini zadetek na obračunu ekip, ki igrata v osmini finala Lige prvakov. Dortmundčani, ki bodo v soboto gostovali v Münchnu, imajo velike načrte v pokalu, saj je Bayern seznacionalno izpadel že v 2. krogu v Kielu. Foto: Reuters

Tekma na Borussia Parku je bila še posebej zanimiva, saj je na klopi Gladbacha sedel Marco Rose, ki bo od 1. julija naprej trener Dortmundčanov. Verjetno je bil kar srečen, da so bile tribune prazne, saj bi sicer slišal marsikatero pikro s strani domačih navijačev, ki so jasno izrazili željo, da kar takoj odide.

V soboto je Gladbach v Leipzigu zapravil vodstvo z 2:0, tudi v Ligi prvakov je izgubil prvo tekmo proti Manchester Cityju z 0:2 in pokal je ostal edina rešilna bilka v tej sezoni.

Edin Terzić je ugnal naslednika na klopi Dortmunda Marca Roseja. Foto: Reuters
Edin Terzić je ugnal naslednika na klopi Dortmunda Marca Roseja. Foto: Reuters

Videosodnik razveljavil zadetek Haalanda
V prvem polčasu ni bilo veliko priložnosti, nato pa je v 53. minuti Erling Haaland zatresel mrežo, a se je oglasil videosodnik, ki je opazil, da je Norvežan pred tem spotaknil Ramyja Bensebainija. Ostrostrelec je imel nato prosto pot proti vratom, a njegov zadetek ni obveljal. Bensebaini je nato močno streljal z levico po uri igre, a je vratar Marwin Hitz žogo preusmeril v prečko.

Sancho učinkovito zaključil bliskovit protinapad
V 66. minuti so imeli gostitelji na voljo kot. Florian Neuhaus je izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom. Nico Schulz je podal do Marca Reusa, ki je sijajno našel Jadona Sancha. Anglež je pretekel pol igrišča, nato pa z desnico poslal žogo od vratnice v mrežo. Protinapad iz učbenikov za vodstvo Dortmunda.

V sodnikovem dodatku je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Mahmoud Dahoud, a gostitelji so imeli le štiri minute igralca več. V 97. minuti so imeli priložnost za izenačenje, vendar je branilec Stefan Lainer streljal prek vrat.

"Trenutni položaj je neugoden, saj res nismo vajeni odigrati šest tekem brez zmage. Pristop je bil pravi, igrali smo dobro, a na zadnjih tekmah preprosto ne moremo priti do pozitivnega izida," je bil zaskrbljen Rose.

Dimitrios Grammozis nima veliko trenerskih izkušenj, lani je vodil Darmstadt v drugi nemški ligi. Foto: EPA
Dimitrios Grammozis nima veliko trenerskih izkušenj, lani je vodil Darmstadt v drugi nemški ligi. Foto: EPA

Grammozis že peti trener Schalkeja v tej sezoni
Schalke, ki je trdno prikovan na zadnje mesto lestvice Bundeslige, se bo skušal obdržati med elito s petim trenerjem v tej sezoni. Dimitrios Grammozis je sprejel skoraj nemogočo nalogo.
V nedeljo je vodstvo kluba odpustilo Christiana Grossa, potem ko je Schalke doživel nov polom in izgubil s Stuttgartom z 1:5.

42-letni Grk, ki je rojen v Nemčiji, bo v klubu po podpisani pogodbi do junija 2022. A trenerski položaj v tem klubu ni prav trdna zaposlitev, saj so pred Grossom modre v tej sezoni vodili še David Wagner, Manuel Baum in dežurni gasilec Huub Stevens.

Novinec je tudi Peter Knäbel, ki je na mestu športnega direktorja zamenjal prav tako konec tedna odpuščenega Jochena Schneiderja. "Prepričani smo, da smo z Dimitriosom našli pravega človeka za zadnjo tretjino sezone. Zavedamo se, v kakšnem položaju smo, toda pred nami je še enajst tekem," je dejal novi športni direktor.

Schalke ima v tej sezoni na 23 tekmah samo eno zmago in le devet točk, trenutno pa je na zadnjem mestu devet točk oddaljen od mest, ki zagotavljajo vsaj delno rešitev z dodatnimi kvalifikacijami. Predzadnji Mainz jih ima 17, Arminia mesto pred njim pa 18. Novi trener bo prvič vodil ekipo prav na obračunu z Mainzem v petek.


Nemški pokal, četrtfinale:
Borussia (M) - BORUSSIA (D) 0:1 (0:0)
Sancho 66.
RK: Dahoud 93./Dortmund

Borussia (M): Sippel, Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini, Kramer (76./Zakaria), Neuhaus, Hofmann (68./Lazaro), Stindl (76./Wolf), Thuram (76./Embolo), Plea.

Borussia (D): Hitz, Morey, Can, Hummels, Guerreiro (5./Schulz), Delaney, Bellingham (90./Zagadou), Dahoud, Reus, Sancho (68./T. Hazard), Haaland.

Sodnik: Sascha Stegemann


Rot Weiss Essen - HOLSTEIN KIEL 0:3 (0:2)
Mühling 26., Serra 28., Mees 89.

RB LEIPZIG - Wolfsburg 2:0 (0:0)
Poulsen 63., Hvang 88.
Kampl (Leipzig) je igral vso tekmo.

Preloženo:
JAHN REGENSBURG - WERDER BREMEN