Slavje navijačev Kiela ... Foto: EPA
Slavje navijačev Kiela ... Foto: EPA

Na severu Nemčije je dolgo kazalo na uspeh Bavarcev, ki so z zadetkom Serga Gnabryja (podal je Thomas Müller) v 14. minuti povedli z 1:0, v 48. minuti pa je Leroy Sane s sijajno izvedenim prostim strelom hitro odgovoril na izenačenje Fina Bartelsa ob koncu prvega polčasa.

Stvari so se kljub vstopu Roberta Lewandowskega in Douglasa Coste, da bi pomagala v zadnje četrt ure, in priložnostim za tretji gol, zapletle v sodnikovem dodatku, ko je kapetan Kiela Hauke Wahl v 95. minuti po predložku z leve strani pred vrati z ramenom izenačil izid na 2:2. Četrti sodnik je pokazal le tri minute dodatka.

V podaljšku ni bilo golov, nato pa je bilo vseh deset strelcev pri izvajanju 11-metrovk uspešnih. V šesti seriji je vratar Kiela Ioannis Gelios ustavil strel Marca Roce, Bartels (do lani je igral za Werder Bremen) pa je poskrbel za senzacijo in slavje domačih nogometašev.

Kiel trenutno v 2. Bundesligi zaseda tretje mesto, v osmini finala pokala pa se bo na začetku februarja pomeril z Darmstadtom.

Münchenčani so v nemškem pokalu proti tekmecu iz nižjih lig izgubili prvič po letu 2004, ko jih je v četrtfinalu ustavil drugoligaš Alemannia Aachen. V zadnjih 11 letih so vselej igrali najmanj v polfinalu.

... in veselje nogometašev na igrišču. Foto: EPA
... in veselje nogometašev na igrišču. Foto: EPA

Flick ni iskal izgovorov, napovedal je spremembe v postavitvi
"Od trojne krone se lahko seveda poslovimo. Pristop je bil pravi. Motiva ni manjkalo. 120 minut smo narekovali ritem. Malenkosti so odločile. V prvem polčasu smo prejeli zadetek za 1:1 na način, ki se nam ponavlja v zadnjih tednih. Pred tekmo smo se pogovarjali, da bomo preprečili protinapade. Pri 2:2 v zadnji akciji rednega dela smo pustili igralca popolnoma samega pred svojimi vrati," je na novinarski konferenci poudaril trener Hansi Flick.

To je največja senzacija v nemškem pokalu po izpadu Bayerna v Magdeburgu (takrat je bil član četrte lige) po streljanju enajstmetrovk v 2. krogu sezone 2000/01. Takrat so Bavarci osvojili Ligo prvakov z zmago nad Valencio na San Siru.

"Čaka nas še veliko dela. Vsekakor bo treba nekaj spremeniti v postavitvi na naslednjih tekmah. Ni izgovorov za današnji poraz. Seveda so imeli igralci malo dopusta, tekme si sledijo, a že v nedeljo pričakujem pravi odgovor," je še dodal Flick.

Nemški pokal, 2. krog, preloženi tekmi:
HOLSTEIN KIEL - Bayern * 8:7, 2:2 (1:1)
Bartels 37., Wahl 95.; Gnabry 14., Sane 48.

11-m: Wahl, Arslan, Serra, Lee, Hauptmann, Bartels; Lewandowski, Kimmich, Müller, Alaba, Douglas Costa.

Holstein Kiel: Gelios, Dehm, Wahl, Thesker (80./Komenda), van den Bergh, Meffert (84./Arslan), Mühling (84./Serra), Porath (77./Hauptmann), Bartels, Mees (77./Reese), Lee.

Bayern: Neuer, Sarr (85./Pavard), Süle, Hernandez, Davies, Kimmich, Tolisso (106./Alaba), Musiala (74./Lewandowski), Müller, Sane (74./Douglas Costa), Gnabry (92./Roca).

Sodnik: Robert Schröder

BAYER LEVERKUSEN - Eintracht Frankfurt 4:1 (1:1)
Alario 27., Tapsoba 49., Diaby 67., 87.; Younes 6.


Osmina finala, 2./3. februarja:
ROT WEISS ESSEN - BAYER LEVERKUSEN
WOLFSBURG - SCHALKE
HOLSTEIN KIEL - DARMSTADT
JAHN REGENSBURG - KÖLN
STUTTGART - BORUSSIA (M)
WERDER BREMEN - GREUTHER FÜRTH
RB LEIPZIG - BOCHUM
BORUSSIA (D) - PADERBORN