Alexis Sanchez in Arsene Wenger sta si segla v roko na današnjem treningu. Foto: Reuters
Alexis Sanchez in Arsene Wenger sta si segla v roko na današnjem treningu. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo in soigralci so opravili trening na stadionu San Paolo v dežju. Foto: Reuters
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane je z Juventusom večkrat gostoval v Neaplju. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je bil zelo sproščen na novinarski konferenci. V zadnjem mesecu so njegovi izbranci ujeli pravo formo. Foto: Reuters

Zmaga na rimskem Olimpicu nad Romo v soboto na krilih sijajnega Driesa Mertensa (1:2) je vlila dodatno samozavest Neapeljčanom.

"Madridčani so pod pritiskom, saj so najboljši klub na svetu, osvojili so največ lovorik in so tudi najbogatejši. Vsekakor so naši navijači svetovni prvaki in ves svet se bo lahko o tem prepričal. Zavedam se, da glasno navijanje ne bo prestrašilo njihovih izkušenih igralcev. Neverjetna odločenost in borbenost tekmeca pa jih lahko zamajeta in takrat lahko še navijači dodajo svoje," je odločno napovedal trener Neapeljčanov Maurizio Sarri.

Zidane: Čakajo nas tudi trenutki, ko bomo trpeli
Velika prednost madridskega Reala v španskem prvenstvu je skopnela. Barcelona je celo prevzela vodstvo, Madridčani pa morajo odigrati še preloženo tekmo v Vigu, kjer jih ne čaka lahka naloga.

"Napoli igra vedno zelo dobro na domačem stadionu. Večkrat sem igral na stadionu San Paolo in nikoli ni bilo lahko. Navijači so na pomembnih tekmah vedno zelo glasni. Pričakujem odločen začetek Napolija, ki mora zadeti. Čakajo nas tudi trenutki, ko bomo trpeli, a smo pripravljeni na to. Zmaga nad Romo jim bo dala še dodaten zagon," je poudaril Zinedine Zidane.

Wenger: Popolnoma normalno se razumeva s Sanchezom
Bavarci so na prvi tekmi na Allianz Areni v drugem polčasu razbili topničarje (5:1) in težave Arsena Wengerja se vse od takrat le stopnjujejo. Dolgoletni strateg Londončanov naj bi se po poročanju angleških medijev tudi sprl tudi z Alexisom Sanchezom, ki je v soboto na Anfieldu sedel na klopi v prvem polčasu. Arsenal je doživel nov grenak poraz (3:1) in se bo moral še pošteno potruditi za preboj med najboljše štiri ekipe v Premier ligi.

"Vaše poročanje ni točno. To je bila le moja taktična odločitev. Seveda se zavedam, da morate zapolniti časopise. Popolnoma normalno se razumeva s Sanchezom. Tako kot z vsakim drugim igralcem," je pojasnil Wenger, ki je dodal, da ima sijajni napadalec pogodbo do junija 2018 in ni razloga, da bi prej zapustil Arsenal.

Radovedni novinarji so Pera Mertesackerja vprašali, ali vsi igralci še stojijo za Wengerjem, a je francoski strateg kar sam odgovoril na vprašanje: "Naloga igralcev ni, da bi si izbirali najljubšega trenerja. Taka vprašanja ne sodijo na novinarsko konferenco pred tekmo osmine finala Lige prvakov. Če bi v vašem podjetju vprašal vse zaposlene o vašem vodilnem, bi se zagotovo našel vsaj eden, ki bi bil drugačnega mnenja."

"Edina prednost v našem položaju je, da nimamo nobene izbire. Moramo napadati od začetka in skušati moramo doseči veliko golov. Že četrtič se merimo z Bayernom v zadnjih letih in vedno so imeli najboljšo ali pa drugo najboljšo ekipo v Evropi. Zelo težko je igrati proti tako kakovostni zasedbi. Možnost imamo le z napadalno igro. Na tej tekmi je zelo veliko v igri, predvsem pa je pomembno, da dokažemo naš ponos," je še dodal Wenger.

Özil še ni pripravljen, Lahm kaznovan, Neuer vprašljiv
Mesut Özil je prejšnji teden zbolel in ni opravil niti enega treninga, zato še ni pripravljen za tako težko tekmo. Poškodovan je Santi Cazorla.

Kapetan Bayern Philipp Lahm je prejel rumeni karton pred tremi tedni in nima pravice nastopa. Morda bo priložnost v vratih dobil Sven Ulreich, Manuel Neuer ima poškodovano mečno mišico in Carlo Ancelotti ne želi tvegati resnejše poškodbe.

Ancelotti ni pozabil Carigrada in La Corune
Italijanski strateg je vodil Milan leta 2005 v finalu Lige prvakov, ko je Liverpool ob polčasu zaostajal z 0:3, na koncu pa je slavil po enajstmetrovkah. Leto prej so rdeče-črni na prvi tekmi četrtfinala na San Siru premagali Deportivo s 4:0, v La Coruni pa so doživeli polom (0:4) in presenetljivo izpadli.

"Ti dve tekmi želim pozabiti, a jih preprosto ne morem. Nikoli se ne ve, kaj se lahko zgodi v nogometu," je dejal Ancelotti.

"Vsi se zavedamo, da imamo lepo prednost. Nastopili bomo z najboljšo enajsterico. Namesto Lahma bo igral Rafinha. Tudi na povratni tekmi želimo zmagati. Arsenal bo začel zelo napadalno, skušal bo hitro zadeti," je še dodal italijanski strateg.

"V nogometu se dogaja marsikaj, Carlo pa bo poskrbel, da me ne bomo doživeli Carigrada in La Corune," je povedal predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
NAPOLI - REAL MADRID 1:3

Verjetni postavi:
Napoli: Reina, Hysaj, Raul Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Diawara, Rog, Hamšik, Jose Callejon, Mertens, Insigne.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić, Bale, Benzema, Ronaldo.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)




ARSENAL - BAYERN 1:5

Verjetni postavi:
Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Gibbs, Ramsey, Xhaka, Walcott, Iwobi, Sanchez, Giroud.

Bayern: Neuer, Rafinha, Javi Martinez, Hummels, Alaba, Xabi Alonso, Vidal, Robben, Thiago, Ribery, Lewandowski.

Sodnik: Anastasios Sidiropoulos (Grčija)




Sreda ob 20.45:
BORUSSIA DORTMUND - BENFICA 0:1

Verjetni postavi:
Borussia (D): Bürki, Piszczek, Sokratis, Bartra, Durm, Weigl, Castro, Guerreiro, Dembele, Pulisic, Aubameyang.

Benfica: Ederson, Nelson Semedo, Luisao, Nilsson Lindelöf, Eliseu, Fejsa, Pizzi, Salvio, Živković, Jonas, Mitroglou.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)




BARCELONA - PARIS SG 0:4

Verjetni postavi:
Barcelona: ter Stegen, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Sergi Roberto, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Paris SG: Trapp, Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa, Verratti, Rabiot, Matuidi, di Maria, Draxler, Cavani.

Sodnik: Deniz Aytekin (Nemčija)



Torek, 14. marca, ob 20.45:
JUVENTUS - PORTO 2:0

LEICESTER - SEVILLA 1:2

Sreda, 15. marca, ob 20.45:
MONACO - MANCHESTER CITY 3:5

ATLETICO MADRID - BAYER LEVERKUSEN 4:2
Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.