Benjamin Šeško in soigralci se bodo v torek na domačem stadionu pomerili s Chelseajem. Foto: AP
Benjamin Šeško in soigralci se bodo v torek na domačem stadionu pomerili s Chelseajem. Foto: AP

Benjamin Šeško je pred 16.094 gledalci (pošle so vse vstopnice, ki so bile na voljo) za gostitelje igral od 66. minute, ko je zamenjal Noaha Okaforja. Pri gostih je Jon Gorenc Stanković odigral vso tekmo, Tomi Horvat pa je bil na zelenici do 69. minute.

V 92. minuti je zaradi domnevnega simuliranja v kazenskem prostoru Sturma drugi rumeni karton prejel branilec Salzburga Strahinja Pavlović in bil izključen, kar je pošteno razjezilo domači tabor. Več so bili pri žogi Salzburžani (62:38 odstotkov), več strelov v okvir vrat pa so sprožili nogometaši iz Gradca (2:3).

V prvem polčasu je imel dve priložnosti Salzburg, na začetku drugega pa je bil blizu zadetka za vodstvo Štajercev Horvat. Po njegovem strelu iz bližine v 56. minuti se je izkazal vratar Philipp Köhn in žogo v dveh poskusih ustavil tik pred golovo črto. V 70. minuti je Pavlović v zadnjem trenutku sijajno posredoval pred danskim napadalcem Sturma Williamom Bøvingom. V 87. minuti je gol najboljšemu strelcu domačih Juniorju Adamuju (šest ligaških zadetkov v sezoni) s parado preprečil Jörg Siebenhandl.

Na lestvici ima Salzburg, ki prvič v tej sezoni ni dosegel gola, 30 točk, Sturm je zbral dve manj. Tretji je z 22 točkami LASK iz Linza z odigrano tekmo manj.

Šeško je bil v sredo med strelci na pokalni tekmi proti Admiri (1:6), v prvenstvu pa ostaja pri štirih golih.

Salzburg bo v torek v 5. krogu Lige prvakov gostil Chelsea. Sturm, ki ne pozna poraza na zadnjih osmih tekmah, čaka v četrtek v Evropski ligi dvoboj proti Feyenoordu. Oba kluba imata še možnosti za prezimitev v Evropi.

Mojstrski zadetek Benjamina Šeška v avstrijskem pokalu proti Admiri (1:6)