Nekdanji napadalec Maribora je v 15. minuti najprej podal Špancu Pedru Diazu za vodstvo z 1:0, nato pa se je po izenačenju Samuela Ntamacka z glavo po podaji iz kota v 30. minuti še sam vpisal med strelce v prvi minuti sodnikovega dodatka prvega polčasa in v 58. minuti.

Najprej ga je v kazenskem prostoru z lepo podajo našel Zuriko Davitašvili, Konjičan je mrežo zatresel s strelom v spodnji kot. V drugo je uspešno sprožil z roba kazenskega prostora tik ob vratnici.

To sta bila njegov drugi in tretji gol za Bordeaux. Prvega je dosegel 26. avgusta ob domači zmagi nad Amiensom z 2:0. Na zelenici je ostal do konca dvoboja.

Bordeaux je bil brez zmage kar sedem tekem oziroma od sredine septembra. Riera, nekdanji trener Olimpije in Celja, je na njegovo klop sedel 12. oktobra in na četrtem srečanju dočakal prvo slavje.

Na lestvici 20-članske lige je trenutno na 16. mestu s 15 točkami. Enako število jih je zbral Annecy. Vodi Laval z 29 točkami.

Vipotnik se bo v nedeljo pridružil slovenski reprezentanci, ki se bo zbrala na Brdu pri Kranju pred zadnjima tekmama v kvalifikacijah za Euro 2024 proti Danski (v petek v Københavnu) in Kazahstanu (v ponedeljek v Stožicah).

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com