Ivan Firer je dosegel edini zadetek za Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Firer je dosegel edini zadetek za Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Rožman: V Vroclavu ena najboljših predstav Celja

Gostitelji so odločno začeli povratni dvoboj, a dobro organizirane obrambe Celjanov jim v uvodu ni uspelo streti. V 17. minuti so varovanci celjskega trenerja Simona Rožmana izpeljali obetavno akcijo, po podaji Tadeja Vidmajerja z leve strani je žogo pred Nigerijcem Sunnyjem Omoregiejem v zadnjem trenutku izbil domači obrambni igralec Piotr Celeban. V nadaljevanju so nogometaši iz Vroclava znova zagospodarili na igrišču, najlepši priložnosti pa sta zapravila Slovak Peter Grajciar in Jacek Kielb, nevarno pa so zapretili tudi Ivan Firer, Hrvat Danijel Miškić in Vidmajer na celjski strani, a se je prvi polčas končal brez golov.

Celjani so slabo odprli drugi polčas, že v prvi minuti so prejeli zadetek. Po podaji Slovaka Roberta Picha je žogo v mrežo spravil rezervist Krzysztof Ostrowski, ki je že v 16. minuti zamenjal Portugalca Flavia Paixaa. Slovenski podprvaki so nato zaigrali nekoliko bolj tvegano, njihovo odprto igro pa so gostitelji hitro izkoristili in v 56. minuti po hitrem nasprotnem napadu prek Kielba povišali na 2:0.

Po drugem prejetem golu so Celjani zaigrali še odločneje, v 80. minuti pa so - predtem je imel lepo priložnost za to tudi Vrhovec - prek Firerja zatresli mrežo. Le dve minuti pozneje je Michal Bartkowiak po lepi akciji zadel okvir vrat, v izdihljajih tekme pa je Kielb še drugič premagal celjskega vratarja Matica Kotnika.

Evropska liga, 1. predkrog, povratna tekma:
SLASK VROCLAV - Celje 3:1 (0:0) 1:0
12.000; Ostrowski 46., Kielb 56., 90.; Firer 80.

Slask: Pawelek, Celeban, Dudu, Pawelec, Zielinski, Hateley, Holota, Kielb ( 91./Dankowski), Flavio Paixao ( 11./Ostrowski ), Grajciar ( 76./Bratkowiak), Pich.

Celje: Kotnik, Klemenčič, Jakolić, Soria, Vidmajer, Vrhovec , Miškić ( 79./Ahmedi ), Klapan, Firer , Omoregie ( 57./Bajde), Mršić ( 69./Spremo).

Sodnik: Anatolij Žabčenko (Ukrajina)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Rožman: V Vroclavu ena najboljših predstav Celja