Kadetska reprezentanca se bo na 11. evropskem prvenstvu poskušala prebiti v polfinale. Foto: NZS
Kadetska reprezentanca se bo na 11. evropskem prvenstvu poskušala prebiti v polfinale. Foto: NZS
Slovenija bo v predtekmovanju igrala v Mariboru in Lendavi, če se ji bo uspelo prebiti v polfinale, pa jo bomo lahko videli tudi v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Selektor Kostić pred uvodno tekmo z Nizozemci

"Nizozemska igra zelo napadalen nogomet, odlikuje jo igra po obeh bokih. Pripravili smo se na njeno igro. Če bomo znali njen zanos v napadu izkoristiti s kakšnim presenetljivim hitrim odvzemom žoge, lahko presenetimo," pravi slovenski selektor Miloš Kostić, ki se težkega nasprotnika v Ljudskem vrtu ne boji. V ponedeljek bo Slovenija igrala s Poljsko (v Lendavi), v četrtek, 10. maja, pa z Belgijo (v Mariboru). Takrat bo jasno, ali bo Slovenija prvenstvo nadaljevala v Ljubljani - polfinalni tekmi bosta v nedeljo, 13. maja, na stadionu Stožice, finale pa bo 16. maja.

Vse tekme slovenske nogometne reprezentance si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV.


Kostićev seznam
Na Kostićevem seznamu 18 igralcev so vratarja Gregor Zabret (Domžale) in Zoki Cvetkovič (Koper), branilci Simon Hvastija (Bravo), Emir Dautovič, Damjan Vukliševič (oba Maribor), Dino Paljušič (Zagreb) in Tilen Klemenčič (Triglav), vezisti Sven Dodlek, Petar Stojanović, Daniel Vujčič, Dino Hotič (vsi Maribor), Domen Črnigoj (Koper), Bine Kavčič (Hit Gorica) in Domen Rupnik (Interblock) ter napadalci Bian Paul Šauperl, Luka Zahovič (oba Maribor), Maks Barišič (Koper) in Roy Rudonja (Sheffield Wednesday).

Nič ne pomeni, če si branilec naslova
Slovenija je imela v primerjavi s tekmeci precej daljše priprave, saj so fantje skupaj že dva tedna. Nizozemci so imeli za pripravo na voljo le tri dni. Vseeno pa nizozemski strateg Albert Stuivenber verjame, da je zaradi odličnih pogojev v Sloveniji to dovolj za uigravanje. Stuivenber je pred tekmo proti Sloveniji previden: "To, da si branilec naslova, nič ne pove. Pričakujem zanimivo tekmo. Prijetno me je presenetila kakovost Slovenije. Nogomet je nepredvidljiv, na igrišču se bomo morali dokazati."

Uvodna tekma prvenstva bo v petek v Lendavi, ko se bosta ob 14. uri pomerili Poljska in Belgija.

Špancev ne bo v Sloveniji
Slovenija bo v predtekmovanju igrala v skupini B, medtem ko so v skupini A Nemčija, Francija, Gruzija in Islandija, ki bodo igrale v Domžalah in Stožicah. Favorita sta Nemčija in Francija. Nemčija v kvalifikacijah ni doživela poraza, ima pa dobro razvito delo z mladinskimi selekcijami. Francija je na poti do zaključnega turnirja izločila tudi Italijo in tako potrdila kakovost. Ne gre pa odpisati niti Gruzije, ki je na EP prišla iz težke skupine z Anglijo in Španijo, ki je edina z dvema naslovoma evropskega prvaka do 17 let.

Skupina A:
1. krog, petek ob 18.30:
GRUZIJA - NEMČIJA (Ljubljana)

Ob 20.30:
FRANCIJA - ISLANDIJA (Domžale)

2. krog, ponedeljek ob 17.30:
FRANCIJA - GRUZIJA (Domžale)

Ob 18.30:
ISLANDIJA - NEMČIJA (Ljubljana)

3. krog, četrtek, 10. maja, ob 19.30:
NEMČIJA - FRANCIJA (Ljubljana)

ISLANDIJA - GRUZIJA (Domžale)


Skupina B:
1. krog, petek ob 14.00:
POLJSKA - BELGIJA (Lendava)

Ob 20.15 (prenos na TV SLO 2)
SLOVENIJA - NIZOZEMSKA (Maribor)

2. krog, ponedeljek ob 17.00:
NIZOZEMSKA - BELGIJA (Maribor)

Ob 20.15 (prenos na TV SLO 2)
SLOVENIJA - POLJSKA (Lendava)

3. krog, četrtek, 10. maja, ob 17.30:
BELGIJA - SLOVENIJA (Maribor)

NIZOZEMSKA - POLJSKA (Lendava)


Polfinale, nedelja, 13. maja, ob 17.30:
A1 - B2

Ob 20.30:
A2 - B1
Finale bo v sredo, 16. maja, ob 18.00.

Selektor Kostić pred uvodno tekmo z Nizozemci