Slovenski nogometaši so se takole na Brdu pri Kranju pripravljali na obračun z Norvežani. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski nogometaši so se takole na Brdu pri Kranju pripravljali na obračun z Norvežani. Foto: www.alesfevzer.com

Ta bo predzadnja tekmica Slovenije v skupini 4 lige B, proti njej bodo izbranci Matjaža Keka iskali pozitiven izid, ki bi pomenil stopničko bližje k želenemu obstanku v tem rangu tekmovanja. A tekmec bo zahteven.

Upanje na dober razplet vzbuja junijska predstava iz Osla, na kateri so Slovenci igrali 0:0, čeprav je bila domača zasedba nekoliko boljša v posesti žoge (v odstotkih 56-44) in strelih (18-8).

Slovenski selektor Matjaž Kek ve, od kod v norveški reprezentanci preti največja nevarnost za slovenski gol. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski selektor Matjaž Kek ve, od kod v norveški reprezentanci preti največja nevarnost za slovenski gol. Foto: www.alesfevzer.com

Haaland ni edini nevaren nogometaš ...
Do pravega izraza tako ni prišel niti Erling Haaland, za številne trenutno najboljši napadalec na svetu. Po Transfermarktu 150 milijonov evrov vreden igralec pa v Ljubljano prihaja v izjemni strelski formi, ne nazadnje je za svoje nove delodajalce pri Manchester Cityju v angleški ligi in Ligi prvakov na devetih tekmah dosegel 14 golov. A 22-letni in 195 centimetrov visoki Haaland ni edini, ki je nevaren. V slovenskem taboru ves čas opozarjajo, da so tudi drugi odlični nogometaši in da bo treba tudi nanje zelo paziti ter jih poskušati odrezati od stika s Haalandom, na kar je pred dnevi na novinarski konferenci namignil tudi selektor Kek.

... tu so še drugi, na čelu s Kingom
Eden tistih nevarnih je lahko tudi Joshua King, napadalec, ki igra v Turčiji za Fenerbahče in je soigralec Mihe Zajca, pa seveda tudi Alexander Sörloth, napadalec Real Sociedada. Ob tem gre izpostaviti napadalno usmerjenega vezista Martina Ödegaarda, s 50 milijoni evrov drugega najvrednejšega norveškega reprezentanta, ki mu gre v tej sezoni izvrstno v dresu Arsenala, saj je z londonsko zasedbo na vrhu elitne angleške lige. Sicer pa je zasedba, kot je na novinarski konferenci dejal selektor Norveške Stale Solbakken, podobna junijski.

Jasno je, da proti Sloveniji zaradi kazni ne bo igral branilec Feyenoorda Marcus Holmgren Pedersen, novi imeni pa sta napadalec Celte iz Viga Jörgen Strand Larsen ter vezist Moldeja Ola Brynhildsen.

Slovenija (za zdaj) na zadnjem mestu
Slovenija je po štirih krogih v skupini B4 na zadnjem mestu. Do zdaj je zbrala dve točki, eno več ima Švedska, Srbija je pri sedmih, vodilna Norveška pa pri desetih. Prvo mesto vodi v ligo A, zadnje pa v ligo C. Tekmo, ki se bo v soboto v Stožicah začela ob 18. uri, bodo sodili Belgijci na čelu z Lawrenceom Visserjem.

Slovenci se pripravljajo za sobotno soočenje z Norvežani


Liga narodov, Liga B, skupina 4, 5. krog

Sobota ob 18.00:
SLOVENIJA – NORVEŠKA

Ob 20.45:
SRBIJA – ŠVEDSKA

6. krog, torek, 27. septembra, ob 20.45:
ŠVEDSKA – SLOVENIJA
NORVEŠKA – SRBIJA

Lestvica:             
NORVEŠKA      4 3 1 0 6:3 10
SRBIJA       4 2 1 1 7:4 7
ŠVEDSKA      4 1 0 3 5:6 3
SLOVENIJA     4 0 2 2 3:8 2