Slovenska reprezentanca se na spolzkem terenu ni najbolje znašla. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Slovenska reprezentanca se na spolzkem terenu ni najbolje znašla. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Nizozemci pretrd oreh za Slovence

Branilci naslova so po uri igre že vodili s 3:0, nato je častni zadetek za Slovenijo dosegel Luka Zahovič, ki je po tekmi za Val 202 razmišljal: "Zadovoljen sem zaradi gola, a bi ga takoj zamenjal za točko."

Zahoviču je žal zaradi gledalcev
Sin najboljšega strelca v zgodovini članske reprezentance Zlatka Zahoviča je še povedal: "Prehitro smo prejeli gol. Čeprav imajo odlično ekipo, se nismo predali. Vedno obstaja upanje, vsaka tekma se namreč začne z 0:0. Na tekmeca smo se odlično pripravili. Žal nam je zaradi gledalcev, a prvenstva še ni konec."

Rudonja: Nismo imeli treme
Atmosfera je bila sijajna, saj se je na tribunah zbralo kar 8.132 gledalcev. Roy Rudonja se vzdušja ni ustrašil: "Ne, nismo imeli treme. Morda bi lahko bili le nekoliko bolj samozavestni. Sicer smo dali vse od sebe, a so bili boljši."

Kostić: Nismo še pripravljeni na tak tempo
Selektor Miloš Kostić je priznal premoč oranžnih: "Nizozemska reprezentanca je tehnično in telesno zelo dobra. Mi še nismo pripravljeni na tak tempo in hitrost. A to je bila prva tekma. Upam, da se bomo hitro adaptirali na tak nivo. V ponedeljek bo proti Poljski odločilna tekma. Upam, da bomo igrali bolje."

Večji del kariere igrajo na umetni podlagi
Veliko nogometašem v belem je na mokri zelenici drselo. So morda imeli napačno obutev. Kostić razlaga: "Ne, fantje so bili primerno obuti. A večino svoje kariere igrajo na umetni travi, ta prehod pa je včasih naporen. Sploh, če je igrišče razmočeno. Niso bili navajeni v pravem trenutku pravilno odreagirati."

Nizozemci pretrd oreh za Slovence