Boštjan Cesar se bo predstavil v novi vlogi. Foto: Reuters
Boštjan Cesar se bo predstavil v novi vlogi. Foto: Reuters

Matjaž Kek ima nekaj blažjih simptomov, zato ga ne bo v Skandinavijo, zamenjal ga bo pomočnik in nekdanji reprezentant Boštjan Cesar.

Tega čaka težko delo, po porazu s Švedsko doma je sledila zelo slaba predstava in nov poraz v Srbiji, kar je bilo povod za številne pogovore znotraj reprezentance, za katero je Kek po drugem porazu dejal, da bo o njeni prihodnosti treba resno razmisliti.

Jan Oblak že dolgo velja za najboljšega slovenskega nogometaša. Foto: Reuters
Jan Oblak že dolgo velja za najboljšega slovenskega nogometaša. Foto: Reuters

Oblak: Red, disciplina in borbenost
"Čaka nas težka tekma. Pričakovanja so taka, da pokažemo, kar je treba. V prvi vrsti to, kar ponavljamo – red, disciplino in borbenost, da bomo taktično stali, kot je treba proti ekipi, kot je Norveška, ki je zmagala na obeh tekmah. A verjamem v dobro igro in dober rezultat," je povedal kapetan Jan Oblak in se dotaknil dogodkov po tekmi s Srbijo.

"Kar nekaj sestankov je bilo po Beogradu, veliko smo se pogovarjali, glasu nismo povzdigovali, saj tudi to ne pomaga v določenem trenutku. Vsak je lahko povedal, če ga kaj moti, če bi kaj spremenil. Veliko igralcev je povedalo določene stvari, upam, da bo to pomagalo," je pojasnil Oblak.

"Treba je povedati, kaj koga muči"
"Doslej so bili vsi bolj tiho in se držali zase. Treba je pač povedati, kaj koga muči, kaj je narobe, in potem stvari spremeniti na igrišču. Kot ekipa smo v garderobi in drugje v redu, na igrišču pa ne 'štima'. Upam, da se bo to spremenilo, s komunikacijo med nami bo to lažje. Normalno, da zaupam ekipi, vsi držimo skupaj, želimo najboljše, toda to ni dovolj. Pomembno je to, kar daš na igrišču. Besede ne bodo veliko spremenile. To, kar govorimo že nekaj let, je treba pokazati, ne le o tem govoriti," je še dodala slovenska enica v vratih.

Sorodna novica "Ni jeze, ni prave besede in ni udarca z roko po mizi"

Cesar: Norveška je igrala 2 fantastični tekmi
Slovenija na Norveškem še ni zmagala oziroma ni še osvojila niti točke, tako da bo naloga na severu Evrope še težja. "Norveška je odigrala dve fantastični tekmi, zmagala je v Srbiji in na Švedskem, o njej ne bi niti preveč govoril. Mi se moramo osrediniti nase, na obrambo, na svoje igralce. Ti so dobili veliko informacij. Nekaj bomo spremenili, in upam, da bomo odigrali drugačno tekmo kot v Srbiji," je povedal Cesar.

Norvežani imajo radi visoke žoge
O igri naslednjega slovenskega tekmeca pa je povedal: "So agresivni na sredini in napadajo tekmeca ter dobivajo žoge, tako da bomo morali biti na pravi ravni, če želimo pozitiven izid. Ko smo v obrambi, ne smemo puščati tekmecev na prvi in drugi vratnici. Haaland in drugi so visoki, imajo radi visoke žoge in tukaj moramo biti brezkompromisni. Verjamemo, da bodo igralci tudi tako razmišljali."

Kakšen je torej recept za slovenski uspeh? Cesar odgovarja: "Najprej moramo preprečiti iznos žoge in delati pritisk na igralca z žogo. Toda pri tem so Norvežani kakovostni, zato moramo biti pazljivi. Haaland je robusten, ampak zelo rad napada prostor in ga bomo morali riniti čim dlje od gola, da ne dobi možnosti igre ena na ena z našim igralcem."

Igrišče je sveta stvar
Cesar: Haalanda potrebno izriniti čim dlje od vrat