Slovenija v boju za drugo mesto v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije, po šestih krogih zaostaja dve točki za Walesom. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija v boju za drugo mesto v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije, po šestih krogih zaostaja dve točki za Walesom. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu so imele Slovenke žogo krepko v svoji posesti (62:38), a niso bile dovolj konkretne. V 41. minuti je Manja Rogan poslala predložek v kazenski prostor, Špela Kolbl je skočila najvišje, njen strel z glavo pa je vratarka Grčije brez težav ubranila. Nato je še Mateja Zver poslala podajo na bolj oddaljeno vratnico, a je bila vratarka Grčije znova na mestu.

Drugi polčas so Slovenke začele odločneje, v 57. minuti so bile dvakrat nevarne, strel Mateje Zver od blizu je branila vratarka, nato je poskusila presenetiti še Kristina Erman s škarjicami.

Grkinje so v 68. minuti stekle v protinapad, Veatriki Sarri pa je na srečo Slovenk z leve strani streljala čez gol.

V 71. minuti je Kaja Korošec z levico streljala z vrha kazenskega prostora, njen poskus pa je končal mimo gola. V 80. minuti je Mateja Zver streljala z roba kazenskega prostora, grška vratarka pa se je izkazala s parado.

V 90. minuti so Grkinje po strelu Mateje Zver izbile žogo z golove črte.

Slovenke so si otežile pot do dodatnih kvalifikacij

Možnosti za uvrstitev na SP
V evropskih kvalifikacijah igra 51 reprezentanc v devetih skupinah. Evropa bo dala 11 neposrednih potnic na SP, ki bo v devetih mestih in na desetih stadionih v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Devet zmagovalk skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa gre v dodatne kvalifikacije, ki bodo dale še dve potnici za SP. Tretja ekipa iz "play-offa" pa si bo zagotovila udeležbo na dodatnih medcelinskih kvalifikacijah za mesto na SP-ju 2023.

Prvič v zgodovini SP-ja bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej jih je bilo 24. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice Združenih držav Amerike, ki so naslov svetovnih prvakinj osvojile v letih 2014 in 2018.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2023
SKUPINA I

SLOVENIJA - GRČIJA 0:0

Slovenija: Meršnik, Erman (76./Križaj), Rozmarič, Golob, Eržen, Korošec, Čonč (76./Kuštrin), Zver, Rogan (66./Makovec), Kolbl (66./Predanič), Prašnikar.

Grčija: Chatzicharistou, Karapetsa, Sidira, Palama, Georgiou, Moraitou, Kakambouki, Giannaka, Kongouli (93./Georgantzi), Markou, Sarri (86./Spyridonidou).


FRANCIJA - WALES 2:0 (1:0)
Diani 45.+2, Bacha 90.
RK: Green 70./Wales

Vrstni red: Francija 18, Wales 13, Slovenija 11, Grčija 7, Kazahstan in Estonija brez točk.