Lara Prašnikar in soigralke so želele osvojiti vseh šest točk na dveh tekmah proti Belorusiji, a jim cilja ne bo uspelo izpolniti. Foto: www.alesfevzer.com
Lara Prašnikar in soigralke so želele osvojiti vseh šest točk na dveh tekmah proti Belorusiji, a jim cilja ne bo uspelo izpolniti. Foto: www.alesfevzer.com

V skupini B4 Slovenke ostajajo na tretjem mestu, kjer imajo dve točki, na vrhu je BiH s sedmimi, sledi Češka s šestimi točkami.

Slovenska vrsta je odločno začela, imela nekaj strelov, v 16. minuti pa je povedla z golom članice Leipziga Korine Lare Janež. Pozneje so nase opozorile tudi Belorusinje, a so Slovenke ohranile minimalno prednost do odmora.

V drugem polčasu sta imeli obe ekipi nekaj strelov, znova je bila odločnejša slovenska zasedba, ki je grozila tudi v končnici tekme, med drugim je Ana Milović v 87. minuti zadela okvir vrat.

Ko je kazalo, da bodo Slovenke vzele vse tri točke, pa je v 93. minuti izid poravnala Anastazija Linik.

Slovenke bodo Belorusijo gostile v torek v Murski Soboti. V zadnjih dveh krogih bodo 1. decembra gostile BiH, za konec pa 5. decembra igrale na Češkem.

V ligi B je skupaj v štirih skupinah 16 ekip. Zmagovalke skupin bodo napredovale v ligo A, drugouvrščene se bodo v dodatnih kvalifikacijah merile s tretjeuvrščenimi iz lige A za preboj v najvišji rang tekmovanja, najboljše tretjeuvrščene iz lige B pa bodo igrale za obstanek s tremi najboljšimi drugouvrščenimi iz lige C.

Najslabša tretjeuvrščena ekipa iz lige B bo neposredno izpadla v najnižjo ligo, ligo C. Dodatne kvalifikacijske tekme bodo tako kot finalni del februarja 2024.


Liga narodov, skupina B4, Budimpešta:
BELORUSIJA – SLOVENIJA 1:1 (0:1)
Linik 93.; Janež 16.

Belorusija: Nat. Voskobovič, Slesarčik, Novikava, Kubična, Kazakevič, Pilipenko, Belaja (76./Kavaljova), Linik, Alhovik, Surovceva (59./Krasnova; 79./Kozjupa), Valjuk (59./Šupo).

Slovenija: Meršnik, Kolbl, Agrež, Golob, Eržen, Janež (73./Čonč), Korošec, Makovec, Zver (84./ Milović), Kajzba (73./Kramžar), Prašnikar (92./Ivanuša).

BiH – ČEŠKA 1:0 (0:0)


Lestvica:
1. BiH           3   2  1  0   4:2  7
2. Češka         3   2  0  1   4:2  6
3. Slovenija     3   0  2  1   2:4  2
4. Belorusija    3   0  1  2   3:5  1