26-letna Manja Rogan je zadela za Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com
26-letna Manja Rogan je zadela za Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so povedle v 70. minuti po golu rezervistke Manje Rogan, ki je na začetku drugega polčasa zamenjala Pamelo Begić. A veselje je bilo kratkotrajno, le minuto zatem je izenačujoči zadetek dosegla 33-letna Kayleigh Green. Izkušena Valižanka je v 76. minuti zaradi drugega rumenega kartona morala zapustiti igrišče, Slovenke pa v končnici tekme niso izkoristile številčne premoči na igrišču.

V slovenski reprezentanci sta na današnjem obračunu v Prekmurju manjkali poškodovani Zala Vindišar in Sara Agrež. V prvi postavi so bile Zala Meršnik, Kaja Eržen, Lana Golob, Špela Rozmarič, Kristina Erman, Dominika Čonč, Kaja Korošec, Špela Kolbl, Pamela Begić, Mateja Zver in Lara Prašnikar, v drugem polčasu pa je Jarc priložnost za dokazovanje ponudil še Manji Rogan, Ani Milović in Adrijani Mori.

Rogan: Na koncu tekme je ostal malce grenek priokus
"Težko smo prihajali do kombinatorne igre, ki nas krasi v tem trenutku, tudi iz protinapadov ni šlo. Na koncu lahko rečem, da bi mi lahko zadeli večkrat, ali pa tudi Valižanke. Vedeti je treba, da je to šele tretja tekma kvalifikacij, pot je še dolga. Glave gor, že zdaj razmišljamo o tekmi v Grčiji, od tam pa se želimo vrniti s tremi točkami," je povedal selektor Borut Jarc.

"Na koncu tekme je ostal malce grenek priokus zaradi te točke. A ni predaje, vse je še odprto. Veseli smo tudi te točke, v Grčijo pa gremo po zmago. Sicer bi čestitala obema ekipama za vrhunski agresivni pristop, tekma je bila odlična. Nam je pa zmanjkalo ob koncu nekaj sreče, da nismo izkoristile priložnosti, ki smo jih imele," je dodala Manja Rogan.

Slovenske nogometašice remizirale z Valižankami

Iz Evrope gre na SP 11 reprezentanc
V evropskih kvalifikacijah nastopa 51 reprezentanc v devetih skupinah. Evropa bo dala 11 neposrednih potnic na SP, ki bo v devetih mestih in na desetih stadionih v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Devet zmagovalk skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa gre v dodatne kvalifikacije, ki bodo dale še dve potnici za mundial. Tretja ekipa iz "play-offa" pa si bo zagotovila udeležbo na dodatnih medcelinskih kvalifikacijah za mesto na SP 2023.

Prvič v zgodovini SP-ja bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej jih je bilo 24. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice Združenih držav Amerike, ki so se z naslovom svetovnih prvakinj okitile v letih 2014 in 2018.

Slovenske nogometašice niso bile zadovoljne s točko proti Walesu

KVALIFIKACIJE ZA SP 2023, skupina I:
SLOVENIJA - WALES 1:1 (0:0)
Rogan 70.; Green 71.
RK: Green 76./Wales

Slovenija: Meršnik, Eržen, Golob, Rozmarič, Erman, Čonč (68./Mori), Korošec, Kolbl (68./Milović), Begić (46./Rogan), Zver, Prašnikar.

Wales: O´Sullivan, Morgan, Evans, Ladd, Roberts, James, Holland, Fishlock, Ingle, Harding, Green.

Sodnica: Lovisa Johansson (Švedska)

FRANCIJA - ESTONIJA 11:0 (5:0)

KAZAHSTAN - GRČIJA 0:1 (0:0)

Torek ob 19.00:
GRČIJA - SLOVENIJA

Vrstni red: Francija 9, Wales 7, Grčija 6, Slovenija 4, Estonija in Kazahstan brez točk.