Turkinje so povedle v 18. minuti prek Gülbin Hiz, Slovenke pa so izenačile v 28. minuti, ko je Mateja Zver zadela z enajstmetrovke.

Lara Prašnikar je v 41. minuti zadela za 2:1. Foto: www.alesfevzer.com
Lara Prašnikar je v 41. minuti zadela za 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

V 41. minuti je bila Zverova v vlogi podajalke pri drugem slovenskem zadetku, ki ga je dosegla Lara Prašnikar. V 78. minuti je po novi podaji Zverove za 3:1 zadela Špela Kolbl.

Slovenske nogometašice porazile Turčijo

Jarc je sicer tekmo začel s postavo Zala Meršnik, Kaja Eržen, Špela Rozmarič, Lana Golob, Lara Klopčič, Kaja Korošec, Dominika Čonč, Mateja Zver, Pamela Begič, Špela Kolbl in Lara Prašnikar. V nadaljevanju sta priložnost dobili še Nina Predanič in Lara Ivanuša.

Slovenija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021 nastopa v skupini 1, ob njej pa so še Nizozemska, Rusija, Kosovo, Turčija in Estonija. Slovenija je v prvem delu izgubila z Rusijo (0:1), potem je dvakrat visoko porazila Kosovo (5:0, 3:0) in Turčijo (6:1) ter dvakrat izgubila proti Nizozemski (2:4, 1:4).

Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrstijo vse zmagovalke devetih skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugouvrščenih bo nastopila v dodatnih kvalifikacijah.

Vrstni red: Nizozemska 21, Slovenija 12, Rusija in Kosovo 9, Estonija in Turčija 1.