Rezervisti Lionel Messi, Angel Di Maria in Sergio Agüero, ki so skupaj vstopili na zelenico v drugem polčasu, so izvedli lepo akcijo za 2:0. Foto: Reuters
Rezervisti Lionel Messi, Angel Di Maria in Sergio Agüero, ki so skupaj vstopili na zelenico v drugem polčasu, so izvedli lepo akcijo za 2:0. Foto: Reuters
Ricky Alvarez
Ricky Alvarez je hitro načel mrežo Slovenije. Foto: Reuters
Lionel Messi in Vid Belec
Messi je Belca premagal v 76. minuti. Foto: Reuters

Med tistimi, ki so se zastrupili, sta bila namreč tudi Samir Handanović in Jan Oblak. Kapetan Boštjan Cesar in Dalibor Stevanović sta stisnila zobe in vseeno igrala, med nesrečniki pa sta bila še Erik Janža in Andraž Struna.
Najprej je v 12. minuti zadel Ricky Alvarez. Žogo je na sredini igrišča izgubil Jasmin Kurtić, ki jo je slabo podal nazaj, to pa je izkoristil nogometaš Interja, v protinapadu stekel proti vratom in z 20 metrov natančno streljal po tleh ob levi Belčevi vratnici.
V 34. minuti je Maxi Rodriguez močno streljal z roba kazenskega prostora, vendar je Belcu žogo s konicami prstov uspelo preusmeriti in končala je v prečki. Rodriguez je imel v 26. minuti še eno priložnost, ko se je sam znašel pred Belcem, a je slabo streljal in žoga je bila lahek plen slovenskega vratarja. Slovenci so bili v napadu premalo konkretni in niso resneje ogrozili argentinskih vrat.
Messi igral zadnje pol ure
Z izjemo Handanovića, ki je ostal v hotelu, so se vsi drugi odpravili na tekmo. Kot je znano, si je Oblak že med pripravami na tekmo v sredo v Urugvaju (2:0) poškodoval koleno in tudi za tekmo proti Argentini ni bil med kandidati za nastop.
Sloveniji je šlo na roke to, da imajo težave z lažjimi poškodbami tudi Argentinci, ki na zadnjem testu pred svetovnim prvenstvom prav tako niso nastopili z vsemi najboljšimi. Tudi Lionel Messi je srečanje začel na klopi, družbo pa so mu tam med drugim delali Sergio Agüero, Angel Di Maria in Gonzalo Higuain. Messi, Agüero in Di Maria so na igrišče vstopili v 58. minuti in v 76. minuti lepo kombinirali za drugi zadetek gostiteljev. Akcijo je začel Di Maria, ki je v kazenskem prostoru našel Agüera, ta pa je z glavo žogo podaljšal do Messija. Najboljši nogometaš na svetu je Belca premagal iz bližine.
Od Slovencev najbližje zadetku Novaković
Slovenija je imela najlepšo priložnost ravno v 58. minuti, ko je tik za vstopom omenjene trojice na zelenico, po akciji Dejana Lazarevića na levi strani pred vrati iz obrata streljal Milivoje Novaković, vendar je bil Sergio Romero na pravem mestu.
Argentinci se na generalki za svetovno prvenstvo v Braziliji, ki se začne čez pet dni, niso naprezali. SP bodo začeli v noči na prihodnji ponedeljek s tekmo proti Bosni in Hercegovini.
La Plata:
ARGENTINA - SLOVENIJA 2:0 (1:0)
50.000; Alvarez 12., Messi 76.
Argentina: Romero, F. Fernandez ( 64./Gago ), Rojo, Mascherano ( 77./Mammana), Basanta, A. Fernandez, Perez, Biglia ( 14./Campagnaro), Maxi Rodriguez ( 57./Di Maria), Alvarez ( 58./Messi), Lavezzi ( 58./Agüero).
Slovenija: Belec, Jokić, Cesar ( 88./Balažic), Ilić ( 46./Samardžić), Brečko, Stevanović ( 82./Mertelj), Rotman , Kurtić, Kirm ( 46./Lazarević), Iličić ( 46./Pečnik), Novaković ( 87./Firer).
Sodnik: Martin Vazquez (Urugvaj)


KAMERUN - MOLDAVIJA 1:0 (1:0)
Salli 30.

ESTONIJA
- TADŽIKISTAN 2:1 (0:0)
Luts 89.; Anier 92.; Vasiljev 61.

MADŽARSKA
- KAZAHSTAN 3:0 (1:0)
Priskin 26., Varga 63., Nikolić 91.

BELGIJA
- TUNIZIJA 1:0 (0:0)
Mertens 89. RK: Jemaa 63./Tunizija
SALVADOR - ŠPANIJA 0:2 (0:0)
Villa 61., 88.
Fabregas je v 4. minuti zapravil 11-metrovko.

ANGLIJA - HONDURAS 0:0

ZDA
- NIGERIJA 2:1 (1:0)
Altidore 32., 69.; Moses 86./11-m
TRINIDAD IN TOBAGO - IRAN 0:2 (0:1)
Hajsafi 45., Ghoochannejhad 54.
FRANCIJA - JAMAJKA 8:0 (3:0)
Cabaye 17., Matuidi 20., 66., Benzema 38., 63., Giroud 53., Griezmann 77., 89.

Odmevi po reprezentančni tekmi v Argentini
Domobranski grb v Argentini buri duhove
Analiza 2. polčasa tekme Argentina - Slovenija
Messi v 76. minuti povišal na 2:0
Analiza 1. polčasa tekme Argentina - Slovenija
Alvarez v 12. minuti zadel za 1:0
Odmevi po reprezentančni tekmi v Argentini
Domobranski grb v Argentini buri duhove
Analiza 2. polčasa tekme Argentina - Slovenija
Messi v 76. minuti povišal na 2:0
Analiza 1. polčasa tekme Argentina - Slovenija
Alvarez v 12. minuti zadel za 1:0