Slovenija je v Montevideu klonila z 2:0. Kako bo v La Plati? Foto: EPA
Slovenija je v Montevideu klonila z 2:0. Kako bo v La Plati? Foto: EPA
Rotman, Katanec in Brečko po porazu v Montevideu

Slovenci so trenirali v Buenos Airesu na kultnem stadionu Monumental, domovanju River Plateja. Tudi ta ni v najboljšem stanju, v nasprotju s prejšnjima dvema, kjer so trenirali in igrali Slovenci (La Bombonera, Centenario), pa ima vsaj dostojno urejeno zelenico.
"Ne moti me toliko videz stadiona, ko je poln, se te pomanjkljivosti praktično ne opazijo. Stadioni so super, vidi se, da Argentina živi za nogomet. Veliko je navijačev, izkušnja je za zdaj super," je povedal Josip Iličić, eden boljših na tekmi z Urugvajem, ki je Slovenijo premagal z 2:0.

Nogometaš Fiorentine se je nato ozrl na sobotni obračun z Argentino. Koliko jo pozna? "Argentino bolj malo poznam, bomo videli na tej tekmi, ali so njeni igralci kaj vredni," je malce v šali povedal Iličić, v resnejšem tonu pa dodal: "Mislim, da so na ravni Urugvaja. Igrajo v velikih klubih, so zelo kakovostni. Ampak če smo lahko igrali dobro proti Urugvaju, zakaj ne bi še proti Argentini?"

Z njim se strinja tudi Dalibor Stevanović. "Argentinci so tihi favorit svetovnega prvenstva v Braziliji oziroma pričakujejo, da bi po dolgih letih spet dosegli odmeven rezultat. Mi pa moramo v soboto poskusiti čim bolje odigrati tekmo. Videli smo proti Urugvaju, da se da lepo igrati proti takšnim reprezentancam, če spustiš žogo na tla. To bomo poskusili tudi proti Argentini," pravi Stevanović, ki ga je tako kot soigralce prevzela tako zgodovina teh stadionov kot tudi nekakšen čar teh prizorišč - kljub zastarelosti.

Igralcem se po tekmi z Urugvajem pozna rahla utrujenost. Na treningu spet ni bilo vratarja Jana Oblaka, ki ima težave s kolenom in mišico.

Rotman, Katanec in Brečko po porazu v Montevideu