Sledi ugriza na ramenu Giorgia Chiellinija so jasni. Foto: Reuters
Sledi ugriza na ramenu Giorgia Chiellinija so jasni. Foto: Reuters
stava
Stavci, ki so pravilno napovedali ugriz, so se po tekmi hitro pohvalili z dobitki. Foto: Twitter
Burni odzivi po Suarezovem ugrizu
Luis Suarez ugriznil Chiellinija

Zgodilo se je na tekmi 3. kroga skupine D, na kateri sta Urugvaj in Italija med seboj odločala o tem, kateri svetovni prvak bo potoval v osmino finala, kateri pa se bo moral vrniti v domovino. V 79. minuti je v italijanskem kazenskem prostoru Suarez v ramo ugriznil Giorgia Chiellinija. Napad je ostal nekaznovan, saj sodniki pod vodstvom Marca Rodrigueza incidenta niso opazili. Južnoameričani so dve minuti pozneje z golom Diega Godina odločili tekmo (1:0).

Dan za predložitev dokumentacije
"Urugvajska nogometna zveza do srede do 22.00 lahko dostavi kakršno koli mnenje ali dokumentacijo, ki bi lahko pomenila dodaten pogled na nastali položaj," so ob tem zapisali pri Fifi. Krovna nogometna zveza lahko igralca Urugvaja kaznuje zaradi nešportnega vedenja.

Chiellini: Takoj je vedel, kaj je storil
"Smešno je, da Suarez ni bil izključen. Poglejte, jasne so sledi ugriza, tu ni nobenega dvoma. Po ugrizu se je še vrgel po tleh, dobro je vedel, da je storil nekaj, česar ne bi smel," se je po tekmi čudil Chiellini.

Tretji ugriz v štirih letih
Napadalec Liverpoola se je po tekmi najbrž dobro zavedal nastalega položaja. Bil je edini igralec v belem dresu, ki se ni pretirano veselil napredovanja med 16 najboljših, saj najbrž sluti, da ga čaka kazen. Že tretjič je namreč ugriznil igralca nasprotne ekipe. Zadnjič je razsodnost izgubil pred meseci, ko je ugriznil Branislava Ivanovića, angleška nogometna zveza mu je prisodila deset tekem neigranja. Že leta 2010 je v dresu Ajaxa zobe zasadil v Otmana Bakkala (PSV), zaradi česar je moral izpustiti sedem tekem.

Selektor stopil na igralčevo stran
"To so situacije, ki se na igrišču zgodijo. Bila sva v kazenskem prostoru, odrinil me je s komolcem, zadel me je tudi v oko," je bil kratek Suarez. Po tekmi je na njegovo stran stopil selektor Oscar Tabarez: "Zdi se mi, da ga preganjajo zgolj zaradi preteklih dogodkov. Nekateri samo čakajo v zasedi, da bi se zgodilo kaj takega, kot se je."

Tassoti kaznovan z osmimi tekmami neigranja
Mednarodna nogometna zveza lahko Suareza kaznuje s prepovedjo igranja do dveh let. Najvišja kazen, ki jo je do zdaj prisodila zaradi incidentov na svetovnih prvenstvih, je osem tekem. Toliko časa se je moral hladiti Italijan Mauro Tassoti, ki je leta 1994 s komolcem zlomil nos Špancu Luisu Enriqueju. Urugvaj na prvenstvu čakajo še največ štiri tekme, skorajda vsi nogometni poznavalci pa so si enotni, da bi bilo neverjetno presenečenje, če bi Suarez na tem prvenstvu še igral.

Nekateri na Suarezov račun zaslužili
Če ves svet skoraj v en glas obsoja Suarezovo dejanje, pa je to dejanje vendarle razveselilo nekaj ljudi. Stavnica Betsafe je namreč ponudila kvoto 175, da bo Suarez med prvenstvom nekoga ugriznil. Med 39 stavci je bil tudi Šved Jonathan Bräck. "Ostalo mi je nekaj denarja in sem ga položil na da dogodek. S tem denarjem si bom kupil pot v Manchester, kjer si bom ogledal tekmo Uniteda. Če bi poznal Suarezov naslov, bi mu poslal zahvalo," se je smejalo 23-letnemu učitelju, ki je vložil 80 švedskih kron, dobil pa jih je 14.000 (dobrih 1.500 evrov).

Burni odzivi po Suarezovem ugrizu
Luis Suarez ugriznil Chiellinija