Navijači so veseli, da je Diego Maradona okreval. Foto: Reuters
Navijači so veseli, da je Diego Maradona okreval. Foto: Reuters

Po tem, ko je na prejšnji infarktni tekmi med Nigerijo in Argentino potreboval pomoč, prostor za posebne goste je zapustil ob pomoči dveh ljudi iz zdravniške pomoči – argentinski mediji so pisali, da je imel prenizek pritisk, sam pa je na Facebooku napisal, da ga je bolel vrat –, je nekdanji nogometaš vsem svojim zvestim privržencem pokazal, da je z njim vse v najlepšem redu.

57-letni Argentinec je tekmo znova spremljal burno, a tokrat ni kazal sredincev in žalil navijačev, kot na tekmi proti Nigeriji, ali kadil, kot na tekmi proti Islandiji – kajenje tako navadnih kot elektronskih cigaret je prepovedano na SP-ju. Zaradi neprimernega vedenja na prejšnjih tekmah naj bi si prislužil tudi opomin Mednarodne nogometne zveze. "Vemo, kaj se je zgodilo, in upamo, da se bodo vsi nekdanji in zdajšnji nogometaši kot tudi navijači vedli spoštljivo," je povedal direktor tekmovanj Fife Colin Smith.

Maradona je s Fifo v dobrih odnosih, kar je pokazal tudi prijateljski pogovor s samim predsednikom Giannijem Infantinom po koncu današnje tekme.

Po pisanju Telegrapha naj bi Fifa Maradoni plačevala 10.000 britanskih funtov na dan med SP-jem v Rusiji, pokrila pa naj bi tudi vse stroške potovanja, prenočitve in preostale stroške. Za to naj bi se zavzel sam Infantino, ki veliko da konceptu legend, s katerim želijo mlade spomniti na ikone nogometa, kar Maradona gotovo je. Ravno 57-letni Argentinec naj bi dobil največ denarja od Fife, ki je v Rusijo zvabila tudi druge ambasadorje nogometa, nekdaj odlične nogometaše: Ronalda, Carlosa Puyola, Xavija, Samuel Etooja, Javierja Zanettija ...

Nogometaš je tekmo spremljal v družbi svojega dekleta, nekdanje nogometašice Rocio Olive, ob njem pa sta bila tudi nekdanja nogometaša, Brazilec Ronaldo in Francoz Mikaël Silvestre.