Iranci so bili močno razočarani, toda v ponedeljek imajo proti Portugalski še eno priložnost. Za napredovanje potrebujejo zmago. Foto: Reuters
Iranci so bili močno razočarani, toda v ponedeljek imajo proti Portugalski še eno priložnost. Za napredovanje potrebujejo zmago. Foto: Reuters

Junaki dneva so bili Cristiano Ronaldo, Luis Suarez in Diego Costa, ki so svojim reprezentancam prinesli nove tri točke. Urugvaj se je uvrstil v osmino finala, medtem ko morata Španija in Portugalska delo opraviti v zadnjem krogu skupinskega dela. Predvsem Portugalci ne morejo spati mirno, saj so Iranci proti Španiji pokazali dober nogomet in bi kaj lahko izvlekli tudi remi. Spet se je za koristno izkazala videotehnologija, s pomočjo katere je sodnik upravičeno razveljavil gol Irana, dosežen iz prepovedanega položaja.

Queiroz: Imamo še eno zaključno žogo
"Zaslužili bi si boljši izid. Ni dvoma, da igra Španija čudovit, stilski nogomet, a menim, da smo si s svojo igro zaslužili več. Veliko se bomo naučili iz tega dvoboja. Če se izrazim po teniško: zapravili smo eno žogo za zmago, v ponedeljek imamo drugo. Vse je še odprto. Še smo živi in še sanjamo," je povedal selektor Irana Carlos Queiroz.

Španski selektor Fernando Hierro je imel mešane občutke. "Najpomembneje je, da imamo v žepu tri točke. Vedeli smo, da bo težko, tekma je bila zelo kompleksna. Ob polčasu smo naredili načrt in igralci so ga izpolnili. Iran je močna reprezentanca, ki težko prejema zadetke. Vem, da se bomo morali v nadaljevanju prvenstva izboljšati."

Sodnik naj bi prosil za dres Pepeja
Sreda je dala tudi prve tri potnike, ki tekmo pred koncem nimajo več možnosti za napredovanje. To so Egipt, Maroko in Savdska Arabija. Posebej ogorčeni so Maročani, ki so imeli kup pripomb na sojenje ameriškega sodnika Marka Geigerja. Ta naj bi po koncu tekme celo prosil za dres portugalskega branilca Pepeja. "Neverjetno, ne vem, kaj si ameriški sodnik sploh misli. Bil je navdušen nad Cristianom Ronaldom in slišal sem Pepeja, da ga je sodnik že v prvem polčasu prosil za dres. Bizarno, pa saj to je svetovno prvenstvo, ne pa cirkus," je povedal maroški vezist Nordin Amrabat.

Afričani dobili le eno tekmo od sedmih
Afriške in azijske ekipe se doslej na svetovnem prvenstvu niso izkazale. Azijske reprezentance so od šestih tekem dobile dve, še slabše gre Afričanom. Od sedmih tekem so zmagali le na eni (Senegal) ob šestih porazih. Razlika v golih - 4:11.