Svetovne prvakinje očitno še nekaj časa ne bodo odigrale tekme pred domačimi španskimi navijači. Foto: EPA
Svetovne prvakinje očitno še nekaj časa ne bodo odigrale tekme pred domačimi španskimi navijači. Foto: EPA

22. septembra na Švedskem čaka Španijo tekma 1. kroga nove Lige narodov, štiri dni zatem naj bi se svetovne prvakinje predstavile domači javnosti na srečanju s Švico.

A nova selektorka Špank Montse Tomé za omenjeni tekmi ne bo vpoklicala niti ene izmed 23 nogometašic, ki so pred mesecem dni postale nove svetovne prvakinje. Navkljub trudu je nova selektorka, ki je bila v času svetovnega prvenstva v Avstraliji in na Novi Zelandiji pomočnica, ostala brez prvakinj.

Novopečene svetovne prvakinje so namreč ob izbruhu afere Rubiales znova opozorile na svoje stare zahteve in kritike na račun tako selektorja Jorgeja Vilde kot celotnega dela španske nogometne zveze, ki naj bi se ukvarjal in bedel nad Neujemanje s predlogom nogometom.

81 najboljših španskih nogometašic, vključno z vsemi 23 svetovnimi prvakinjami, namreč vztraja pri svojem pismu s konca avgusta, kjer zahtevajo obsežne spremembe na nogometni zvezi. Odstop Luisa Rubialesa, ki je s poljubom Jenni Hermoso med podelitvijo "nasilno kršil dostojanstvo žensk", in odpustitev selektorja Vilde, namreč po mnenju španskih nogometašic ni dovolj.

Nova selektorka zdaj skuša sestaviti reprezentanco, v kateri pa ne bo za vsaj sedem najboljših možnih enajsteric ...

Sodišče v Madridu je medtem Luisu Rubialesu po zaslišanju izdalo prepoved približevanja Jenni Hermoso., ki že ves čas poudarja, da ni privolila v poljub.