Sergio Agüero je junija dopolnil 33 let, zdaj pa bo moral zaradi težav z zdravjem končati bogato športno pot. Foto: EPA
Sergio Agüero je junija dopolnil 33 let, zdaj pa bo moral zaradi težav z zdravjem končati bogato športno pot. Foto: EPA

Kun je konec oktobra v 40. minuti obračuna španskega prvenstva proti Alavesu začutil bolečino v prsih in hlastal za zrakom. Odličnemu napadalcu so nekaj minut nudili prvo pomoč na igrišču, nato so prišli na zelenico z nosili, vendar je sam zapustil igralno površino. Poznejši pregledi v bolnišnici so pokazali motnje v ritmu srca.

Kun je vrsto let blestel v dresu Manchester Cityja, za katerega je na 390 tekmah dal 260 golov. Foto: Reuters
Kun je vrsto let blestel v dresu Manchester Cityja, za katerega je na 390 tekmah dal 260 golov. Foto: Reuters

Takrat so iz Barcelone sporočili, da bo zaradi nadaljnjih terapij in opazovanj Argentinec z igrišč odsoten najmanj tri mesece, toda že pred dnevi so španski mediji namigovali, da bo moral predčasno končati kariero, saj z motnjami v ritmu srca ne bo smel več igrati. Agüero se je na Twitterju nato odzval na namigovanja, zanikal poročila o koncu kariere ter dejal, da bo upošteval nasvete zdravniškega osebja in opravil številne teste v želji po nadaljevanju športne poti.

Kot je prvi poročal dobro obveščeni novinar Gerard Romero, težave s srcem Agüeru ne dopuščajo nadaljevanje igranja nogometa, zato bo naslednji teden sklical novinarsko konferenco in oznanil konec. K Barci se je preselil pred sezono, želja pa je bila, da bi tudi v klubski majici zaigral skupaj z velikim prijateljem Lionelom Messijem, toda ta je nato, ker po pravilih španske lige katalonski velikan z njim ni mogel podpisati nove pogodbe, odšel v PSG.

Za zasedbo s Camp Noua je Agüero zaigral na štirih tekmah in dosegel en zadetek. Zatresel je mrežo madridskega Reala. Predtem je bil deset let član Manchester Cityja, s katerim je petkrat postal angleški prvak. Kun je tudi najboljši strelec v zgodovini sinjemodrih. Pet let je igral za madridski Atletico in z njim osvojil Evropsko ligo. V Buenos Airesu rojeni nogometaš je sicer kariero začel pri Independienteju. V reprezentančnem dresu je zbral 101 nastop in dosegel 41 golov. Z Argentino je poleti slavil na Copi Americi, leta 2008 pa je v Pekingu prišel do olimpijskega zlata.