Ronald Koeman je danes prispel na letališče v Barceloni. Foto: Reuters
Ronald Koeman je danes prispel na letališče v Barceloni. Foto: Reuters

Barcelona je v petek v četrtfinalu Lige prvakov z 8:2 izgubila proti Bayernu. Špansko prvenstvo je končala na drugem mestu za madridskim Realom in prvič po 12 letih ni osvojila niti ene lovorike.

Abidal se je na začetku leta znašel pod kritikami Lionela Messija, potem ko je moral oditi trener Ernesto Valverde. Abidal je tedaj dejal, da bodo morali odgovornost za slabe igre in izide prevzeti tudi nogometaši, ki da niso trenirali dovolj dobro. Messija so ti očitki zelo zmotili in jih je javno kritiziral na svojem profilu na Instagramu.

Eric Abidal (v sredini) je šel po poti Quiqueja Setiena (desno). Predsednik Barcelone Josep Maria Bertomeu (levo) pa bo na položaju le še do marca, ko bodo nove predsedniške volitve. Foto: EPA
Eric Abidal (v sredini) je šel po poti Quiqueja Setiena (desno). Predsednik Barcelone Josep Maria Bertomeu (levo) pa bo na položaju le še do marca, ko bodo nove predsedniške volitve. Foto: EPA

Koeman bo podpisal dveletno pogodbo
Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je potrdil, da bo novi trener Ronald Koeman, ki je 20. maja 1992 zagotovil Kataloncem prvi naslov evropskega prvaka.

O 57-letnem Koemanu, ki je do zdaj vodil nizozemsko izbrano vrsto, kot nasledniku Setiena so se ugibanja pojavila, še preden je Setien postal bivši. To so v Barceloni uradno storili v ponedeljek zvečer.

Setien je Barcelono prevzel 13. januarja, ko je zamenjal Ernesta Valverdeja, in podpisal pogodbo do junija 2022, a so se mu zaradi neuspehov predčasno zahvalili za sodelovanje.
Katalonci v letošnji sezoni niso osvojili niti ene lovorike, kar se je zgodilo prvič po letu 2007.

Mundo Deportivo je zapisal, da bo Koeman podpisal za naslednji dve sezoni. V selektorski pogodbi ima namreč klavzulo prav za primer, ki se je zdaj zgodil - da lahko zapusti klop oranžnih, če dobi ponudbo Barce.

Junak finala proti Sampdorii na Wembleyju
Koeman je šest let igral za Barcelono in pred 28 leti tudi odločil finale Pokala državnih prvakov. V 112. minuti finala na Wembleyju proti Sampdorii je bil natančen s prostega strela. Na Camp Nouu je bil med letoma 1998 in 2000 tudi pomočnik trenerja Luisa van Gaala.

Koeman je v ponedeljek zvečer opravil pogovore z dvema direktorjema Barcelone in svojim agentom Robom Jansnom. Sklenjen je bil dogovor za dve leti, z opcijo podaljšanja pogodbe. Barcelona bo Nizozemski nogometni zvezi plačala tudi odškodnino.

Ter Stegen bo počival dva meseca in pol

Vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen, ki so mu v torek operirali tetivo v desnem kolenu, bo izpustil uvodno obdobje v novi sezoni španskega prvenstva, ki se bo začela 12. septembra. Počival bo dva meseca in pol, so sporočili iz kluba. V vratih bo tako Brazilec Neto, ki je v pretekli sezoni v vseh tekmovanjih zbral vsega pet nastopov.