Ronald Koeman zadnji dve leti vodi reprezentanco Nizozemske. Foto: EPA
Ronald Koeman zadnji dve leti vodi reprezentanco Nizozemske. Foto: EPA

Barcelona je v petek izgubila v četrtfinalu Lige prvakov proti Bayernu z 8:2, kar je najhujši poraz v klubski zgodovini.

Setien je na klop Barcelone prišel januarja, ko je zamenjal Ernesta Valverdeja. Z Barcelono mu ni uspelo ubraniti naslova španskega prvaka, potem pa je prišla tekma z Bavarci, ki so popolnoma nadigrali Katalonce.

Koemana naj bi v nedeljo že videli v Barceloni. 57-letni trener je bil član blaugrane od leta 1989 do 1995. Leta 1992 je na Wembleyju s prostega strela odločil finale Pokala državnih prvakov proti Sampdorii. V klubu je bil pomočnik trenerja od 1998 do 2000. Nato je vodil Vitesse, Ajax, Benfico, PSV, Valencio, AZ, Feyenoord, Southampton in Everton. Trenutno je selektor nizozemske nogometne reprezentance.

Klub je še sporočil, da bodo predsedniške volitve namesto junija prihodnje leto na sporedu marca, čeprav so številni navijači in vplivneži zahtevali takojšnje volitve. Od leta 2014 je predsednik Barce Josep Maria Bartomeu, ki je to mesto zasedel po odstopu Sandra Rosella. Leta 2015 je zmagal na volitvah.

Medtem so se že pojavile govorice, da hoče Lionel Messi zapustiti Barcelono. 33-letni Argentinec ima pogodbo s klubom le še eno leto. Glavni snubec naj bi bil Manchester City.

Ter Stegen na operacijo tetive

Vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen bo v torek odšel na operacijo tetive v desnem kolenu, s katero je imel med sezono več težav. Nemec upa, da bo pripravljen na novo sezono španskega prvenstva, ki se bo začela 12. septembra.