Ousmane Dembele se je sprva poškodoval 27. novembra na tekmi Lige prvakov proti Borussii Dortmund, zdaj je poškodbo obnovil. Foto: EPA
Ousmane Dembele se je sprva poškodoval 27. novembra na tekmi Lige prvakov proti Borussii Dortmund, zdaj je poškodbo obnovil. Foto: EPA

To pomeni, da francoski reprezentant ne bo mogel igrati na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 12. junijem in 12. julijem v dvanajstih evropskih mestih. Operiran je bil v torek v Turkuju na Finskem.

Za Dembeleja je pri komaj 22 letih ta poškodba že deseta, odkar je leta 2017 prišel v Barcelono iz Borussie Dortmund za 105 milijonov evrov. Pred dvema letoma je takrat kot še povsem sveža okrepitev moral na prisilni petmesečni počitek, ko ga je ustavila raztrganina mišice na levi nogi.

Desno stegensko mišico si je sprva poškodoval novembra. V tej sezoni je v prvi postavi odigral le pet tekem.

Barcelona naj bi po poročanju španskih medijev zdaj v svoje vrste poskušala zvabiti napadalca Real Sociedada Williana Joseja, za katerega pa bo morala odšteti vsaj 70 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula. Drugi kandidati za prestop so Lucas Perez (Alaves), Luis Suarez (Zaragoza) in Loren Moron (Betis).

Pravila španske nogometne zveze dovoljujejo podpis pogodbe z novim igralcem tudi zunaj prestopnega roka, če nogometaš zaradi poškodbe ne more igrati pet mesecev ali več.

Do konca sezone bo manjkal tudi Luis Suarez, ki se je poškodoval prejšnji mesec.