Kylian Mbappe prejšnji konec tedna pred dirko formule ena za VN Monaka v Monte Carlu. Foto: EPA
Kylian Mbappe prejšnji konec tedna pred dirko formule ena za VN Monaka v Monte Carlu. Foto: EPA

Ustni dogovor med igralcem in kraljevim klubom je bil sklenjen že februarja, prejšnji mesec pa je zvezdnik tudi napovedal svoj odhod iz PSG-ja, s katerim je vrsto let neuspešno naskakoval evropski prestol.

Mbappe po prestopu k Realu: Uresničile so se mi sanje

Po poročanju BBC-ja naj bi Real Madrid vest o podpisu pogodbe potrdil prihodnji teden, francoskega superzvezdnika pa bo javnosti predstavil po letošnjem prvenstvu stare celine.

Mbappe je najboljši strelec Paris Saint-Germaina, katerega član je vse od leta 2017, ko je barve kluba branil še kot posojeni nogometaš Monaca. V sedmih sezonah na Parku princev je v vseh tekmovanjih na 308 tekmah zadel 256 golov.

Še nekaj podrobnosti o novi pogodbi: Mbappe se je Realu zavezal do leta 2029. Na sezono bo zaslužil približno 15 milijonov evrov, pripada mu še bonus ob podpisu pogodbe, ki znaša 150 milijonov evrov, izplačan pa bo po delih v naslednjih petih letih.

Real Madrid je tako še izdatno okrepil svojo zasedbo, ki je v soboto zvečer osvojila še 15. naslov evropskega prvaka, potem ko je v finalu na Wembleyju z 2:0 ugnala Borussio iz Dortmunda.