Ivan Rakitić je član Barcelone od leta 2014. Foto: Reuters
Ivan Rakitić je član Barcelone od leta 2014. Foto: Reuters

"Hočem spet igrati nogomet, moramo se vrniti in zabavati ljudi, tudi v znak solidarnosti z delavci v zdravstvu, ki z nami bijejo ta boj od prve minute in ga bodo še dolgo. Možnost za okužbo bo zelo majhna, zavedam pa se, da nikoli ne bo stoodstotne varnosti," je dejal 32-letni hrvaški reprezentant.

Dodal je, da med pandemijo novega koronavirusa pogreša ljudi, s katerimi deli svoje življenje, zajtrk v mestu in treninge. "Od vsega začetka čutim veliko spoštovanje do trenutnega položaja in veliko bolj cenim drobne malenkosti v življenju, najpreprostejše trenutke in pomembnost tega, da sem skupaj z družino. Vse to je za vse nas tudi sijajna učna ura," je dejal.

Rakitiću pogodba z Barcelono poteče 30. junija 2021, mediji pa so v preteklih tednih špekulirali o tem, da bi lahko po koncu letošnje sezone zapustil Katalonce, saj naj bi ga klub želel prodati.

"Športno sem dozorel, to pa mi omogoča, da vse zelo dobro razumem. Za nič mi ni žal. Vedno si prizadevam dati maksimum za svojo ekipo," je še poudaril.