Lionel Messi je v izdihljajih prvega polčasa po strelu iz kota zadel vratnico. Argentinski virtuoz na zadnjih sedmih medsebojnih srečanjih Barcelone in Reala (oziroma od maja 2018) ni zadel. Foto: Reuters
Lionel Messi je v izdihljajih prvega polčasa po strelu iz kota zadel vratnico. Argentinski virtuoz na zadnjih sedmih medsebojnih srečanjih Barcelone in Reala (oziroma od maja 2018) ni zadel. Foto: Reuters

Branilec Barcelone Gerard Pique včeraj sicer ni igral, je bil pa zelo glasen po tekmi. Pristopil je k sodniku Jesusu Gilu Manzanu in se z njim spustil v oster besedni dvoboj. Očital mu je številne sporne trenutke, razjezilo ga je tudi, ker v trenutku Barceloninega juriša ni podaljšal tekme še za kakšno minuto. Posredovati je moral Barcelonin delegat Carlos Naval, sicer bi Pique še bolj izgubil živce. Pomiril se ni niti v predoru na poti do garderobe in zelo verjetno bo zaradi takšnega vedenja kaznovan.

Sorodna novica Real z zmago na el clasicu v močnem nalivu zaokrožil sanjski teden

Koeman spet bentil čez sodnike
Barcelona je ob koncu tekme dvakrat zahtevala enajstmetrovko, obakrat naj bi Ferland Mendy naredil prekršek nad Martinom Braithwaitom. Predvsem v 84. minuti, ko je Danec padel kot pokošen, naj bi šlo za očiten prekršek. "Kdor je navijač Barcelone, ga morata razjeziti dve sodniški odločitvi. V 84. minuti je šlo za čisto enajstmetrovko. Zakaj imamo v Španiji videosodnika (VAR)? Če stranski sodnik, ki je bil oddaljen 10 metrov, tega ni videl, imamo prav zato VAR! Poleg tega je sodnik tekmo podaljšal le za štiri minute. Nisem jezen le jaz, ampak vsi igralci," je bil razočaran trener gostov Ronald Koeman, ki je imel že na oktobrskem derbiju (Real je zmagal z 1:3) veliko povedati čez sodnike. "To moramo spet sprejeti in biti tiho."

Real hitro povedel z 2:0, a Barca grozila do konca
Težko pričakovani obračun 30. kroga španskega nogometnega prvenstva je z 2:1 dobil Real in se vsaj za en dan zavihtel na vrh lestvice. Z Atleticom imata zdaj točko več od Barcelone, tako da se obeta napet finiš La lige. Na stadionu Alfredo di Stefano je Real v 28. minuti vodil že z 2:0 (Benzema, Kroos), toda po uri igre je Oscar Mingueza goste vrnil v igro. Barcelona je grozila do zadnjih sekund, ko je Ilaix Moriba z volejem stresel prečko.

Zidane ni bil evforičen po zmagi na el clasicu

Zidane: Zaslužili smo si zmago!
"V prvem polčasu nismo igrali dobro niti v napadu niti v obrambi. V nadaljevanju smo bili boljši, vse, kar bi želel, pa je to, da bi sodniki sprejemali prave odločitve," je po prvem ligaškem porazu v letu 2021 še povedal Koeman. Trener Reala Zinedine Zidane mu je odvrnil, da je nepošteno trditi, da je Real zmagal le po zaslugi domnevno nedosojene 11-metrovke: "Zadovoljni moramo biti z svojo predstavo in ne morete reči, da smo zmagali le zaradi sodnikov. Zaslužili smo tri točke, odlično smo začeli, nato malce trpeli, a imeli tudi lepe priložnosti za tretji zadetek."