Trenutno prvi napadalec reprezentance Slovenije je na prvi tekmi nadaljevanja portugalskega prvenstva dosegel dva gola. S Sportingom je v četrtek v gosteh remiziral z Vitorio iz Guimaraesa (2:2). Dvakrat je 26-letni Ljubljančan popeljal zeleno-bele v vodstvo, obakrat je kaznoval nezbranega vratarja Douglasa.

Prvi gol Šporarja v gosteh za Sporting

Sorodna novica Šporar razigran ob vrnitvi na zelenico: Dvojček za točko Sportinga

"Vesel za gola, a razočaran, da nismo zmagali. Seveda je doseganje zadetkov vedno dobra stvar za napadalca, daje ti samozavest, a vse to ne pomeni veliko, če ni izida. Smo ekipa, rajši bi videl, da ne bi zadel, a bi ekipa zmagala," je po tekmi dejal Andraž Šporar, ki je po osmih nastopih v Ligi NOS zdaj pri štirih golih. Špoki je pri tem za Sporting sploh prvič zadel na gostovanju, vse poprejšnje gole – dva prvenstvenega in enega v Evropski ligi – je dosegel na domačem stadionu Alvalade v Lizboni.

Veliko časa, da spoznajo novega trenerja
"Imamo novega trenerja in smo imeli veliko časa, da se spoznamo med seboj. Z vsako tekmo bomo skušali napredovati, saj se moramo še močno izboljšati,"
je Šporar pokomentiral tudi delo trenerja Rubena Amorima, ki je Sporting prevzel 4. marca, nato debitiral proti Avesu 8. marca, ko je prav tako zadel Šporar, nato pa se je nogometna sezona prekinila zaradi epidemije covida-19. Sporting po remiju v 25. krogu ostaja četrti, kar še vodi leve v Evropsko ligo, v naslednjem krogu v petek doma gostijo Pacos de Ferreiro.

Drugi gol Šporarja ob nadaljevanju portugalskega prvenstva

Igralec tekme na oko in po statistiki
Za predstavo v Guimaraesu je bil Slovenec nagrajen z uradnim nazivom igralce tekme, kar so potrdile tudi algoritemske ocene. Po WhoScored je bil Šporar ocenjen z izvrstnih 8,61, predtem je bila v dresu Sportinga njegova najboljša ocena 7,75 z evropske tekme proti Basseksehirju, ko je prvič zatresel za lizbonski klub. Tudi SofaScore mu je odmeril oceno 8,6, saj je ob dveh golih prispeval še eno ključno podajo, dvakrat v treh poskusih uspešno preigral, dobil šest od devetih dvobojev in tri od šestih skokov, za dobro mero pa dodal še dve obrambni posredovanji.

Cirman za A Bolo: Agresivnost za ustvarjanje priložnosti
"Prekinitev zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 ni vplivala na njegov strelski nagon, ostal je v zelo dobri formi. Takšen je zelo koristen za Sporting in navijači vidijo, da se trudi po najboljših močeh, da bi pomagal klubu. Pri njem navijači najbolj cenijo njegov odnos, agresivnost za ustvarjanje priložnosti, ima instinkt za gol in samozavest,"
je novinar Vala 202 Marko Cirman za portugalski športni dnevnik A Bola pokomentiral Šporarjev strelski razmah na Portugalskem navkljub trimesečnemu prisilnemu premoru.

Živec natančen z glavo
Na Poljskem za ekipo Zaglebie Lubin še naprej redno zabijata oba ključna igralca – Slovenca. Na prvi tekmi nadaljevanja prvenstva je že 12. v sezoni zadel Damjan Bohar, Zaglebie pa je s 3:0 odpravilo Pogon. To soboto so se bakreni doma v Lubinu z Lechom Poznanom razšli s 3:3, tokrat pa je 8. v sezoni zadel Aleksander Saša Živec. Že v torek čaka Zaglebie soočenje s Korono Kielcam, v nedeljo pa gostovanje pri Czestochowi, nakar bo znano, ali se bo klubu na slovenski pogon uspelo prebiti v ligo za prvaka ali bodo igrali v skupini za obstanek v Ekstraligi.

Živčev gol za 2:1

Sorodna novica Goropevšek s prvencem utrl Dinamu pot do zmage

Drugi gol branilca Goropevška za Dinamo Minsk
Edino nogometno prvenstvo, ki je v Evropi potekalo navkljub pandemiji, je v Belorusiji, kamor se je ob izteku zimskega prestopnega roka preselil Miha Goropevšek. Po ponesrečenem debiju z izključitvijo na mestnem derbiju se je Goropevšek ustalil v prvi postavi Dinama Minska. V nedeljo je bil na gostovanju pri zadnji Belšini kljub vlogi branilca na koncu Goropevšek najučinkovitejši igralec, saj je v 5. minuti najprej podal za vodilni gol, v 50. pa po prekinitvi iz bližine povišal na 3:0, na koncu je Dinamo slavil s 4:0. Minščani so v 16-članski ligi na 8. mestu, Goropevšek pa je prispeval dva gola.