Slovenski nogometaši bodo na obeh tekmah v Stožicah skušali obdržati priključek do drugega mesta. Čez teden dni bo položaj v skupini G že precej jasnejši. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski nogometaši bodo na obeh tekmah v Stožicah skušali obdržati priključek do drugega mesta. Čez teden dni bo položaj v skupini G že precej jasnejši. Foto: www.alesfevzer.com

Zaradi poškodbe sta odpadla branilec Maribora Martin Milec in vezist CSKA-ja iz Moskve Jaka Bijol. Prva deveterica nogometašev je trenirala že v nedeljo, preostali so se reprezentanci pridružili danes.

"Sredi kvalifikacijskega cikla smo in ni kaj dosti računati. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da bomo te točke osvojili, ne glede na to, da sta to težka nasprotnika. A če hočeš nekaj narediti, moraš razmišljati pozitivno. S pomočjo polnih Stožic moramo priti do cilja, cilj pa so točke," pravi Kek.

Lewandowski ima na Poljskem status boga
Slovenijo prva tekma čaka v petek ob 20.45 proti 100-odstotni Poljski, 20. reprezentanci z lestvice Fife, ki v tem ciklusu še ni prejela gola. Poljaki prihajajo v Stožice v najmočnejši postavi na čelu z zvezdnikom Bayerna Robertom Lewandowskim.

Sijajni napadalec je najboljši strelec Bundeslige, na treh tekmah je dosegel že šest golov. Po besedah Uroša Koruna, ki si kruh služi na Poljskem, ima Lewandowski v domovini status boga. "Poljaki veliko stavijo na Lewandowskega, je pol ekipe in so lahko samozavestni. Da ga ustavimo, ne bo dovolj en igralec, ampak celotna ekipa," je prepričan Korun.

Stojanović: Tekmi sta najpomembnejši in najtežji v skupini
"Pred nami sta dve najpomembnejši in tudi najtežji tekmi v skupini. Pripravljeni smo, imamo še dovolj časa do tekme. Do tekme bomo dobro trenirali, se pripravili in upamo na najboljši izkupiček. Na igrišču moramo pokazati, česa smo zmožni, in ne samo govoriti," je na zboru reprezentance dejal Petar Stojanović.

Branilec Dinama iz Zagreba se strinja, da so Poljaki najkakovostnejša ekipa skupine. "Mi kot profesionalci spoštujemo vse igralce vseh ekip, ampak se strinjam z vami, da so Poljaki tudi po imenih najboljši v tej skupini. Tudi kot reprezentanca so najbolj kakovostni glede imen in klubov, kjer igrajo, ampak to je nogomet in na takšni ravni so vsi dobri," pravi Stojanović.

Selektor se je razveselil vrnitve pomočnika Igorja Benedejčiča. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor se je razveselil vrnitve pomočnika Igorja Benedejčiča. Foto: www.alesfevzer.com

Za petkovo tekmo le še 2.000 vstopnic
V petek bo tekma proti Poljski najverjetneje razprodana, na voljo je le še 2.000 vstopnic. "Moramo pokazati svojo kakovost, ki jo imamo. Igramo pred svojimi navijači in moramo vrniti njim in vsem skupaj, kar smo izgubili v Stožicah proti Severni Makedoniji in na drugih tekmah," je dejal Stojanović.

Vrnil se je pomočnik selektorja Benedejčič
Po zdravstvenih težavah se v reprezentanco vrača tudi selektorjev pomočnik Igor Benedejčič. "Res smo veseli, da je on z nami in da je vse v redu. Tudi če ne ne bi bil z nami, samo da je zdrav. Je pa še toliko bolje, da je z nami in nam bo lahko s svojim znanjem pomagal," o Benedejčičevi vrnitvi v reprezentanco meni Stojanović.

V ponedeljek se bodo Slovenci prav tako v Stožicah pomerili še z Izraelci.

Prenos obeh tekem bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Slovenski nogometaši začeli priprave na ključni tekmi proti Poljski in Izraelu

SKUPINA G, 5. krog, četrtek ob 20.45:
IZRAEL - SEVERNA MAKEDONIJA

Petek ob 20.45:
SLOVENIJA - POLJSKA
AVSTRIJA - LATVIJA


6. krog, ponedeljek ob 20.45:
SLOVENIJA - IZRAEL
POLJSKA - AVSTRIJA
LATVIJA - SEVERNA MAKEDONIJA

Lestvica:                           
POLJSKA             4  4 0 0  8:0 12
IZRAEL              4  2 1 1  8:7  7
AVSTRIJA            4  2 0 2  7:6  6
SLOVENIJA           4  1 2 1  7:3  5
SEVERNA MAKEDONIJA  4  1 1 2  5:7  4
LATVIJA             4  0 0 4  1:13 0
Oblak in Kurtić pred petkovo tekmo s Poljsko