Damjan Bohar je postal mož za najpomembnejše zadetke. Foto: BoBo
Damjan Bohar je postal mož za najpomembnejše zadetke. Foto: BoBo
Marko Šuler
Marko Šuler je imel veliko dela z visokimi Škoti, še posebej nevarno je bilo ob prekinitvah. Foto: Aleš Fevžer
Ante Šimundža
Ante Šimundža se zaveda, da imajo Škoti premoč ob visokih predložkih: "Proti fizični prednosti tekmecev je težko, pet igralcev ima več kot 190 cm in to znajo izkoristiti ob prekinitvah. Dvakrat smo se znašli v velikih težavah, drugače pa smo odigrali dobro." Foto: BoBo
Škoti bolj zadovoljni po prvi tekmi
Maribor zadržal Celtic z remijem

Ante Šimundža je proti Maccabiju prav tako začel previdno na prvi tekmi, kar se je na koncu obrestovalo, saj je Damjan Bohar zadel v zadnji minuti sodnikovega dodatka. Scenarij o zmagi brez prejetega gola se je proti Celticu podrl že v 6. minuti, ko je Callum McGregor dosegel izjemno pomemben zadetek v gosteh.

Tretje leto zapored vijoličasti hitro prejeli gol
Ponovila se je zgodba iz zadnjih dveh sezon. Predlani je Maribor lovil Ligo prvakov proti zagrebškemu Dinamu, a je Tonel v 12. minuti dosegel odločilni zadetek. Lani je Viktoria iz Plzna doma slavila s 3:1, Stanislav Tecl pa je že v 3. minuti povratne tekme pokopal Mariborčane.

Obe bledi predstavi Celtica proti Legii v tretjem predkrogu (1:4 in 0:2) sta povečali apetite navijačev. Škotom se je uspelo v zadnjih dveh tednih stabilizirati, v prvenstvu so nanizali dve visoki zmagi, ki sta okrepili samozavest. Po zmagi za zeleno mizo so dobili nov zalet.

Bohar: Akcijo za 1:1 smo uigravali na treningu
Bohar je izenačil v idealnem trenutku, čeprav do polčasa Mariborčani niso sestavili prave igre. "Remija pred začetkom tekme ne bi sprejel. Ko zdaj pogledamo na tekmo, pa je to pravičen izid. Bil je šok, ker smo tako hitro prejeli zadetek, a na take stvari moraš biti v nogometu pripravljen. Takoj smo se odzvali in izenačili na 1:1. To akcijo smo uigravali na treningu. Filipović je odlično podal v globino, Tavares je zadržal žogo, morda je bil tudi prekršek nad njim, žoga je prišla do mene in uspelo mi je zadeti. Težko je opisati občutke po golu," je pojasnil 22-letni vezist iz Mačkovcev.

Ritem je za Mariborčane zares naporen, saj jih v soboto čaka naslednja tekma v prvenstvu. "Zdaj se moramo dobro spočiti, treba je izprazniti glavo. Treba se je osredotočiti na prvenstveno tekmo z Zavrčem," je poudaril "Bohi", ki je zbral 113 nastopov za Muro.
Tavares: Še vedno imamo lepe možnosti
Marcos Tavares
, ki vse boljše govori slovensko, je zelo optimističen pred povratno tekmo: "Vse je še odprto. Zadeti moramo v Glasgowu in nato se lahko uvrstimo v Ligo prvakov. Ko smo pritisnili v drugem polčasu, so imeli težave. Vratar Craig Gordon je odlično branil. Imamo lepe možnosti za preboj med elito, znamo igrati pred velikim številom navijačev."
Šuler: Na začetku smo se preveč potegnili nazaj
Marko Šuler
je že v uvodnih minutah videl, da stvari ne potekajo po načrtih. "V prvem polčasu smo začeli preveč spoštljivo, preveč smo se potegnili nazaj, takrat bi se dalo več narediti. Malenkost so spremenili začetno postavo. Drugega napadalca so pustili zunaj, več so igrali po bokih, kar do zdaj ni bila njihova praksa. Morali bi se postavili drugače na začetku tekme. Preveč smo stali zadaj, na bokih so prišli do predložkov in bilo je veliko kotov. Bili smo pod pritiskom in enkrat se je pač zgodilo. V drugem polčasu smo bili pravi in morali bi več iztržiti. Zaprli smo boke, postavili smo se višje. Če jih pritisnemo, imajo veliko težav," je pojasnil 31-letni Korošec, ki je točno pred šestimi leti dosegel svoj prvi reprezentančni zadetek na tekmi med Slovenijo in Hrvaško v Ljudskem vrtu (2:3).

To ni Celtic, ki ga poznamo izpred desetletja
"Celtic me ni presenetil, vsekakor so premagljivi. Tisti dve tekmi z Legio nista bili realen pokazatelj njihove moči, v zadnjih dveh tednih se je veliko spremenilo. Dobili so drugo priložnost, to je tudi s psihološkega vidika zelo pomembno. Seveda to ni tisti Celtic, ki ga poznamo izpred desetletja. To je premagljiva ekipa. Mislim, da smo navajeni igrati pred velikim številom gledalcev. Najhuje je igrati pred praznimi tribunami," je še dodal izkušeni branilec, ki se je po več kot petletnem igranju v tujini lani vrnil v Slovenijo.
Slovenski prvaki imajo še vedno lepe možnosti, da po 15 letih znova zaigrajo med evropsko klubsko elito. Šimundža se je izkazal na velikih tekmah, odločil je prvo tekmo vijoličastih v Ligi prvakov v Kijevu (0:1), v torek pa ga čaka največji izpit v trenerski karieri.

Škoti bolj zadovoljni po prvi tekmi
Maribor zadržal Celtic z remijem