Luka Modrić bo 134. zaigral za Hrvaško. Foto: Reuters
Luka Modrić bo 134. zaigral za Hrvaško. Foto: Reuters

V sredo ob 20.45 bo slovenska nogometna reprezentanca v Stožicah igrala uvodno tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022. Tekmec bo Hrvaška, ki je pod vodstvom Dalića na zadnjem SP-ju osvojila naslov podprvaka. V Slovenijo je prišla v praktično najmočnejši postavi in je tudi zato nesporni favorit.

Hrvati imajo na voljo številne odlične nogometaše, ki so se dokazali na najvišji ravni. Tokrat jim ne bo mogel pomagati Ante Rebić, odpadel je tudi Bruno Petković, toda imena, kot so Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Ivan Perišić zgolj potrjujejo, zakaj so prvi favoriti v skupini H, v kateri so poleg Slovenije in Hrvaške še Rusija, Slovaška, Ciper in Malta.

Sorodna novica Kek: V reprezentanci je še velik potencial, ki še zdaleč ni bil izrabljen

"Takoj moramo pokazati pravo moč, pa čeprav ni bilo pravih priprav. Pričakujem razpoložene, odgovorne igralce na sredini tekmi," je na druženju z novinarji povedal Dalić.

Modrić bo izenačil rekord Srne
Tekma bo nekaj posebnega za vezista madridskega Reala Luko Modrića, saj bo to zanj 134. nastop v dresu z državnim grbom, s čimer se bo izenačil z dosedanjim rekorderjem Darijem Srno. "Luka vedno pride z veseljem v izbrano vrsto, star je 35 let, ampak njegova forma pri Realu kaže, kakšen profesionalec je in kako odgovoren je," je svojega izbranca pohvalil selektor.

Hrvaške Slovenija na osmih medsebojnih tekmah še ni premagala

Lovren: Iličić lahko v vsakem trenutku spremeni tekmo
Branilec hrvaške vrste Dejan Lovren se je dotaknil tudi ključnih mož v slovenski vrsti – Jana Oblaka in predvsem Josipa Iličića. "To sta kakovostna, ena ključnih igralcev, Iličić je v Atalanti pokazal, da lahko v vsakem trenutku spremeni tekmo. Zato moramo biti pripravljeni na vse, čvrsti, kompaktni, ko nimamo žoge, in izkoristiti moramo svoje priložnosti," je dejal 31-letni član Zenita iz Sankt Peterburga, ki pa je opozoril na nekaj vrzeli v zadnjem obdobju v njihovi igri.

"Imeli smo nekaj težav pri prekinitvah, toda tudi to bomo izboljšali. Moramo le igrati tako, kot znamo, visoko, močno, pametno. Verjamem v ekipo, selektor nas podpira, in to je najpomembnejše," je še povedal Lovren.

On, soigralci in selektor imajo razumljivo zgolj en cilj – preboj na svetovno prvenstvo, kamor neposredno vodi samo prvo mesto v skupini.

Hrvati so imeli v Stožicah sproščen trening