Posnetek si lahko ogledate v spodnjem videu.

"Ne moremo govoriti, da bo dovolj to, če bomo šli na glavo, razmišljati moramo, kako bomo igrali, kako bomo dvignili kakovost naše igre. Premalo bo biti samo borben, treba bo biti tudi organiziran in osredotočen. Nekaj bomo morali narediti tudi, ko bomo sami imeli žogo. Morali bomo biti na maksimumu. To je moje poslanstvo v teh 48 urah, odkar smo skupaj s fanti. Mislim, da je v tej reprezentanci še velik potencial, ki še zdaleč ni bil izrabljen. Je pa eno igranje v ligi C Lige narodov, drugo pa proti drugouvrščeni reprezentanci z zadnjega svetovnega prvenstva, ki je obstala v ligi A Lige narodov. Igrati proti takšni ekipi je vedno izziv in dodaten motiv. Želim, da razmišljamo pozitivno in da sta v nas zdrav športni optimizem ter želja po uspehu," je med drugim dejal Kek, ki lahko računa na vse vpoklicane nogometaše.

Hrvaške Slovenija na osmih medsebojnih tekmah še ni premagala

Selektor je danes prvič na treningu imel vse igralce, saj sta Oblak in Andraž Šporar včeraj prispela šele po koncu treninga. "Na splošno sem zadovoljen, imam pa še eno ali dve odprti vprašanji glede začetne enajsterice. Odgovore bom našel na zadnjem treningu in jutrišnji aktivaciji ter seveda pri razmišljanju o taktiki. Upam, da bomo odigrali vrhunsko tekmo. Prav veselim se srečanja in snidenja z ljudmi, s katerimi se zelo dobro poznamo," je pojasnil selektor.

V tekmo moramo vstopiti borbeno in agresivno, treba je narediti vse, kar je mogoče. Če narediš dovolj, te izid na koncu nagradi, če ne narediš dovolj, te ne. Verjamem, da bomo odigrali tako, kot če bi igrali pred polnimi tribunami. Največja kakovost te reprezentance je gotovo ekipni duh in to, kar smo gradili skozi prejšnje kvalifikacije in Ligo narodov. Ta ekipni duh je v prejšnjih letih mogoče malo manjkal, zdaj pa smo sestavili eno garderobo. Tudi v slačilnici in hotelu smo vsi skupaj, ne samo na igrišču. Zavedamo se, da lahko samo na takšen način Slovenija nekaj naredi. Verjamem, da je pred nami lepa prihodnost.

Jan Oblak

S pozitivnim gledanjem in pozitivno energijo se da narediti marsikaj

"To je pravi začetek kvalifikacij. Že nekajkrat sem omenil, da mi je ljubše začeti na ta način. Zavedamo se, kdo gostuje v Stožicah, kakovosti Hrvatov ni treba še enkrat poudarjati. Zelo spoštujem njihove izide, način vodenja in kakovost posameznikov. A razmišljati moramo o sebi, svojih dobrih stvareh in načinu razmišljanja, da bi prišli do pozitivnega izida. Specifično je, ker nas v kratkem času čakajo tri tekme, tudi o tem je treba razmišljati. Pravi odnos na igrišču in zunaj njega mora biti samoumeven, to je temelj. V Ligi narodov sem bil zadovoljen z izidi, deli tekem in predvsem z vsem, kar je bilo okoli, pri organizaciji in tako dalje. Še enkrat se je pokazalo, da se da s pozitivnim gledanjem in pozitivno energijo v športu narediti marsikaj. To nas mora voditi dalje. Nikoli nisem imel težav z željo in odgovornostjo fantov ter pripravljenostjo na vsakem treningu narediti korak najprej. Situacija je zaradi pandemije specifična, kakovost kolektiva in posameznika pa je tudi v tem, kako se zna prilagoditi na to situacijo," je povedal Kek.

Kvalifikacije za SP 2022, skupina H

Sreda ob 20.45:
SLOVENIJA - HRVAŠKA (Ljubljana)
CIPER - SLOVAŠKA
MALTA - RUSIJA

Sobota ob 15.00:
RUSIJA - SLOVENIJA (Soči)

Ob 18.00:
HRVAŠKA - CIPER

Ob 20.45:
SLOVAŠKA - MALTA

Torek ob 18.00:
CIPER - SLOVENIJA (Nikozija)

Ob 20.45:
HRVAŠKA - MALTA
SLOVAŠKA - RUSIJA

Hrvati so imeli v Stožicah sproščen trening