Takole je Cristiano Ronaldo dosegel 137. gol v Ligi prvakov. Lionel Messi na drugem mestu jih je zabil 123. Foto: EPA
Takole je Cristiano Ronaldo dosegel 137. gol v Ligi prvakov. Lionel Messi na drugem mestu jih je zabil 123. Foto: EPA

"Ves čas sem imel oči na njem, saj sem bil tik za njegovim hrbtom. Njegov odriv in pravočasnost – to je bil popoln udarec z glavo," je 137. Portugalčev gol v Ligi prvakov opisal kapetan Manchester Uniteda Harry Maguire. Ronaldo je po letu 2007 spet zatresel mrežo v Ligi prvakov na treh tekmah zapored v dresu Manchester Uniteda. 36-letnik, ki je petkrat osvojil to lovoriko, se je gola razveselil, kot da bi bil njegov prvi, in spet pokazal zmagovalno miselnost.

Atalanta je bila v prvem delu boljši tekmec in rdeči vragi so prvič v zgodovini Lige prvakov na Old Traffordu odšli na odmor z dvema goloma zaostanka. Družbena omrežja so že preplavili pozivi k odstopu trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki pa je videl popolnoma drugačen obraz svojih varovancev v drugem delu.

Sorodna novica Ronaldo dokončal veliki preobrat Man Uniteda proti Atalanti

Izid je na začetku drugega dela znižal Marcus Rashford, nato pa sta v razmiku šestih minut v 75. in 81. minuti zadela še Maguire in Ronaldo. "Ob polčasu sem jim rekel, da je nujno, da prvi dosežemo gol, ker bomo potem zmagali. Prepričan sem bil, da če ne prejmemo še enega gola, bomo zmagali," je povedal Solskjaer, ki je ob koncu tedna utrpel boleč poraz v Leicestru. Ob tem se je še posebej zahvalil navijačem: "Navijači so velik, velik del tega kluba. Še posebej se je izkazala tribuna z najbolj zvestimi privrženci, ki so dajali ritem. Tako se spodbuja ekipa v Ligi prvakov."

"Ustvarili smo si veliko priložnosti v prvem polčasu, zato smo vedeli, da bo prvi gol v drugem polčasu ključen. Zadeli smo na začetku in dobili tisto, kar smo potrebovali. Menim, da smo na koncu zasluženo slavili zmago," je povedal Maguire. Za igralca tekme je bil izbran Bruno Fernandes.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je obžaloval zamujeno. "Proti taki ekipi lahko že en gol popolnoma spremeni potek srečanja. Če bi zadeli tretjič, bili smo zelo blizu, bi lahko zmagali. Manjkalo nam je nekaj igralcev, toda tisti na zelenici so svoje delo opravili dobro. Še vedno se učimo na takih tekmah, toda učenja bo počasi dovolj. Moramo narediti korak naprej," je povedal Gasperini.

Josip Iličić je igral do 68. minute in bil eden izmed slabše ocenjenih igralcev v ekipi.

Na 16 tekmah Lige prvakov je bilo doseženih 59 golov – 35 v torek in 24 v sredo. Več jih je padlo le v prvem krogu v sezoni 2000/2001 (63) in v tretjem krogu sezone 2020/21 (62).