Andre Villas-Boas bo očitno nadaljeval trenersko v Chelseaju, kjer je že bil tri leta pomočnik Joseja Mourinha. Foto: Reuters
Andre Villas-Boas bo očitno nadaljeval trenersko v Chelseaju, kjer je že bil tri leta pomočnik Joseja Mourinha. Foto: Reuters
Fabio Capello
Fabio Capello pričakovano ostaja na čelu angleške reprezentance, s katero mora doseči še kakšen odmeven uspeh. Foto: Reuters

Superuspešni trener Porta, s katerim je letos četverček lovorik, je tik predtem, da naredi nov velik korak v karieri, ki je skoraj identična poti Joseja Mourinha, čigar pomočnik je bil več let.

Ovira le visoka odškodnina?
Nekateri angleški mediji so v ponedeljek že zapisali, da je komaj 33-letni Boas že postal novi trener Chelsea, a je to portugalski državni in pokalni prvak ter zmagovalec Evropske lige hitro zanikal in pri tem samo zapisal, da odhodna klavzula trenerja znaša 15 milijonov evrov. Za plačilo visoke odškodnine mora dati blagoslov lastnik Chelseja Roman Abramovič, ki je že privolil v Boasovo letno plačo pet milijonov evrov. Chelsea je po Portovem zapisu v kratkem sporočilu sporočil, da bo ime novega trenerja "znano v nekaj dneh".

Porto kljub odstopu vztraja pri odškodnini
Očitno se je Villas-Boas znašel kako zaobiti klavzulo v pogodbi in ustreči novemu delodajalcu. V torek dopoldne je vodstvu Porta sporočil, da nepreklicno odstopa z mesta trenerja Porta. Portugalski prvaki so v sporočilu za javno zapisali, da bo pogodba, ki je razdrta brez upravičenega vzroka izničena, ko bo odškodnina plačana.

Boas, ki goji privlačen in napadalen nogomet, hkrati pa s svojim nastopom ob igrišču in pred medji ne zaostaja za svojim vzornikom Mourinhom, je v večih izjavah potrdil, da ga zanima vrnitev na Stamford Bridge, kjer je že bil pomočnik trenerja. Navijači na Portugalskem so razočarani, ker ne želi na Dragau vztrajati vsaj še leto dni, da bi s Porto vodil tudi v Ligi prvakov in skušal ponoviti Mourinhov dvojček evropskih pokalov.

Capello ostaja selektor Anglije
Trenerja zavzeto išče tudi Inter, katerega lastnik Massimo Moratti si je najbolj želel Fabia Capella, ki pa ga angleška zveza ne spusti pod nobenim pogojem. Po dnevu pogajanj je postalo jasno, da bo "don Fabio" selektor Anglije vsaj do Eura 2012.

Lyon odpustil Puela
Olympique iz Lyona
je odpustil trenerja Clauda Puela, ker ni izpolnil pričakovanj vodstva kluba, saj v treh letih ni osvojil naslova prvaka. Puel, ki je ekipo lani popeljal v polfinale lige prvakov, je imel sicer pogodbo še do leta 2012.