Hansi Flick bo na nemški klopi debitiral septembra v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju. Foto: Reuters
Hansi Flick bo na nemški klopi debitiral septembra v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju. Foto: Reuters

61-letni Löw je na stolček elfa sedel 12. julija 2006, v tem času pa je Nemce vodil do naslova svetovnega prvaka leta 2014 na prvenstvu v Braziliji. Obenem je izbrano vrsto popeljal še do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Na evropskem prvenstvu je Nemčija pod njegovim vodstvom leta 2008 v Avstriji in Švici zasedla drugo mesto, na zadnjih dveh prvenstvih pa izpadla v polfinalu. Leta 2017 je z reprezentanco osvojil še pokal konfederacij v Rusiji.

Flick bo postal 13. selektor v zgodovini nemške reprezentance, podpisal pa je pogodbo do konca evropskega prvenstva leta 2024, ki bo prav v Nemčiji. Odločitev DFB-ja je pričakovana, saj so že več mesecev krožile govorice, da bo prav Flick zamenjal Löwa, potem ko je ta februarja napovedal, da bo zapustil nemško reprezentanco. Flick je bil Löwov pomočnik med letoma 2006 in 2014.

Na klop Bayerna je 56-letni strateg kot pomočnik Hrvata Nika Kovača sedel 1. julija 2019, novembra pa je prevzel vodenje kluba in ga popeljal do domačega naslova ter lovorike v Ligi prvakov, letos pa je Bavarcem pomagal do 31. zvezdice v domačem prvenstvu. Že dlje časa je jasno, da ga bo pri najuspešnejšem nemškem klubu poleti nasledil dozdajšnji trener Leipziga Julian Nagelsmann.